• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • VlCiho guláš
Napište svůj komentář k receptu

VlCiho guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
VlCiho guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso (Třeba vepřové plecko)
    • 2
      ks červená paprika
    • pepř mletý
    • olej
    • mletá paprika Sladká
    • polohrubá mouka Trocha
    • tmavá jíška
    • 4
      ks cibule Větší (obecně platí kolik masa tolik cibule)

Postup přípravy receptu

1
Maso opláchneme a nakrájíme na kostky (cca 1,5x1,5 cm). Rovněž papriky nakrájíme na proužky. Na dno misky nalijeme trochu oleje, maso a papriky vložíme do misky. Rukama řádně promísíme, přidáme mletou sladkou červenou papriku. Cibuli nakrájíme na menší kousky a rovněž přidáme do směsi. Přidáme pepř a sůl. Vše řádné promícháme. Uložíme do lednice a necháme marinovat do druhého dne.
2
**Druhý den:** na pánvi rozpálíme trochu oleje. Vedle v hrnci přivedeme k varu asi 0,5 l vody, můžeme ji trochu osolit. Směs dáme na rozehřátou pánev a necháme za prudkého ohně chvíli vařit tak, aby se cibulka ohřála do zlatova a maso získalo jinou barvu. Hned poté maso z pánve přendáme do hrnce s připravenou vařicí vodou. Dle potřeby podlijeme a na středním plameni dusíme asi 40 minut. Osolíme. Dle potřeby podléváme. Občas okoštujeme maso, jestli už není hotové. Pokud se maso nechce dovařit přidáme asi třetinu pytlíku prášku do pečiva. Maso se tak dovaří dříve a tak, jak je potřeba. Přidáme asi tak dvě polévkové lžíce kečupu. V této chvíli můžeme ještě přidat papriku nakrájenou na proužky a další cibuli. Paprika a cibule nebudou tak vyvařené a dají guláši ten správný říz. Za stálého míchání pomalu přidáváme dle oka polohrubou mouku až cítíme, že nám guláš houstne. Nakonec přidáme trochu tmavé jíšky a stále mícháme. Nezapomeňme však, že guláš po odstavení z ohně ještě zhoustne.
3
Podáváme s bramborem, rýží nebo knedlíkem. Nakonec můžeme guláš ozdobit trochou nakrájené cibule (je zdravá) a třeba kouskem nakládané papriky.
4
Takto připravené jídlo je asi pro 5 středně velkých jedlíků ;)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 19. 6. 2006 13:02

    Proč by to mělo být hořké? Snad jedině v případě, že tu cibuli připálíte. Pokud je cibule příliš sladká, lze přidat lžičku octa. Mně osobně maso s nasládlopu pikantní omáčkou nevadí, naopak si s oblibou dávám různé brusinkové přelivy nebo sladkokyselá masa..

  • luckymili | 19. 6. 2006 09:55

    Také se musím přidat k zastáncům "čím více cibule, tím lepší guláš". Můj tatínek, jehož guláše byly pověstné, vaříval hovězí, také půl na půl a to někdy při množství 10-20 kg, nebyla legrace. Cibuli krájel na jemno, nesměla se mlýt /hořkne/. A nechal ji na tuku zesklovatět, delším smažením, také hořkne. Dále paprika se má jen v tuku "rozpustit", jinak také hořkne. Takže ne množství cibule, ale nesprávný postup nám může vytvořit hořkou chuť.

  • Jana Kutačová | 19. 6. 2006 09:10

    Mám stejný názor,cibule do guláše rozhodně patří a dávám ji opravdu hodně a nikdy jsem neměla guláš nahořklý.Chyba bude asi jinde.:o)

  • Zdena z JM | 19. 6. 2006 08:18

    Do guláše z hovězího masa dávám zásadně tolik cibule kolik masa.Z cibule se utvoří výborná omáčka a guláš se nemusí zahušťovat.Hořký není a sladký také ne.Záleží na koření.

  • Mirďa Hrubý | 18. 6. 2006 23:16

    Zásadní chyba!!! Do žádného guláše z jakéhokoli masa se nikdy nedává kolik masa, tolik cibule. Je to sladké a hořké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Mletá paprika Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Tmavá jíška Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Domácí chleba

Domácí chleba

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Cukrové koláčky nebo šátečky

Cukrové koláčky nebo šátečky

Oreo muffiny

Oreo muffiny

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

40
Fazolový salát s mletým masem
Fazolový salát s mletým…
28
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
22
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
16
Francouzský dresing
Francouzský dresing
14
Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • VlCiho guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact