• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • VlCiho guláš
Napište svůj komentář k receptu

VlCiho guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
VlCiho guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso (Třeba vepřové plecko)
    • 2
      ks červená paprika
    • pepř mletý
    • olej
    • mletá paprika Sladká
    • polohrubá mouka Trocha
    • tmavá jíška
    • 4
      ks cibule Větší (obecně platí kolik masa tolik cibule)

Postup přípravy receptu

1
Maso opláchneme a nakrájíme na kostky (cca 1,5x1,5 cm). Rovněž papriky nakrájíme na proužky. Na dno misky nalijeme trochu oleje, maso a papriky vložíme do misky. Rukama řádně promísíme, přidáme mletou sladkou červenou papriku. Cibuli nakrájíme na menší kousky a rovněž přidáme do směsi. Přidáme pepř a sůl. Vše řádné promícháme. Uložíme do lednice a necháme marinovat do druhého dne.
2
**Druhý den:** na pánvi rozpálíme trochu oleje. Vedle v hrnci přivedeme k varu asi 0,5 l vody, můžeme ji trochu osolit. Směs dáme na rozehřátou pánev a necháme za prudkého ohně chvíli vařit tak, aby se cibulka ohřála do zlatova a maso získalo jinou barvu. Hned poté maso z pánve přendáme do hrnce s připravenou vařicí vodou. Dle potřeby podlijeme a na středním plameni dusíme asi 40 minut. Osolíme. Dle potřeby podléváme. Občas okoštujeme maso, jestli už není hotové. Pokud se maso nechce dovařit přidáme asi třetinu pytlíku prášku do pečiva. Maso se tak dovaří dříve a tak, jak je potřeba. Přidáme asi tak dvě polévkové lžíce kečupu. V této chvíli můžeme ještě přidat papriku nakrájenou na proužky a další cibuli. Paprika a cibule nebudou tak vyvařené a dají guláši ten správný říz. Za stálého míchání pomalu přidáváme dle oka polohrubou mouku až cítíme, že nám guláš houstne. Nakonec přidáme trochu tmavé jíšky a stále mícháme. Nezapomeňme však, že guláš po odstavení z ohně ještě zhoustne.
3
Podáváme s bramborem, rýží nebo knedlíkem. Nakonec můžeme guláš ozdobit trochou nakrájené cibule (je zdravá) a třeba kouskem nakládané papriky.
4
Takto připravené jídlo je asi pro 5 středně velkých jedlíků ;)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 19. 6. 2006 13:02

    Proč by to mělo být hořké? Snad jedině v případě, že tu cibuli připálíte. Pokud je cibule příliš sladká, lze přidat lžičku octa. Mně osobně maso s nasládlopu pikantní omáčkou nevadí, naopak si s oblibou dávám různé brusinkové přelivy nebo sladkokyselá masa..

  • luckymili | 19. 6. 2006 09:55

    Také se musím přidat k zastáncům "čím více cibule, tím lepší guláš". Můj tatínek, jehož guláše byly pověstné, vaříval hovězí, také půl na půl a to někdy při množství 10-20 kg, nebyla legrace. Cibuli krájel na jemno, nesměla se mlýt /hořkne/. A nechal ji na tuku zesklovatět, delším smažením, také hořkne. Dále paprika se má jen v tuku "rozpustit", jinak také hořkne. Takže ne množství cibule, ale nesprávný postup nám může vytvořit hořkou chuť.

  • Jana Kutačová | 19. 6. 2006 09:10

    Mám stejný názor,cibule do guláše rozhodně patří a dávám ji opravdu hodně a nikdy jsem neměla guláš nahořklý.Chyba bude asi jinde.:o)

  • Zdena z JM | 19. 6. 2006 08:18

    Do guláše z hovězího masa dávám zásadně tolik cibule kolik masa.Z cibule se utvoří výborná omáčka a guláš se nemusí zahušťovat.Hořký není a sladký také ne.Záleží na koření.

  • Mirďa Hrubý | 18. 6. 2006 23:16

    Zásadní chyba!!! Do žádného guláše z jakéhokoli masa se nikdy nedává kolik masa, tolik cibule. Je to sladké a hořké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Mletá paprika Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Tmavá jíška Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

68
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
41
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
26
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Jitka Boho a Lukáš Langmajer: Nová láska v showbyznysu

Jitka Boho a Lukáš Langmajer: Nová láska v showbyznysu

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • VlCiho guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact