• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • VlCiho guláš
Napište svůj komentář k receptu

VlCiho guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
VlCiho guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso (Třeba vepřové plecko)
    • 2
      ks červená paprika
    • pepř mletý
    • olej
    • mletá paprika Sladká
    • polohrubá mouka Trocha
    • tmavá jíška
    • 4
      ks cibule Větší (obecně platí kolik masa tolik cibule)

Postup přípravy receptu

1
Maso opláchneme a nakrájíme na kostky (cca 1,5x1,5 cm). Rovněž papriky nakrájíme na proužky. Na dno misky nalijeme trochu oleje, maso a papriky vložíme do misky. Rukama řádně promísíme, přidáme mletou sladkou červenou papriku. Cibuli nakrájíme na menší kousky a rovněž přidáme do směsi. Přidáme pepř a sůl. Vše řádné promícháme. Uložíme do lednice a necháme marinovat do druhého dne.
2
**Druhý den:** na pánvi rozpálíme trochu oleje. Vedle v hrnci přivedeme k varu asi 0,5 l vody, můžeme ji trochu osolit. Směs dáme na rozehřátou pánev a necháme za prudkého ohně chvíli vařit tak, aby se cibulka ohřála do zlatova a maso získalo jinou barvu. Hned poté maso z pánve přendáme do hrnce s připravenou vařicí vodou. Dle potřeby podlijeme a na středním plameni dusíme asi 40 minut. Osolíme. Dle potřeby podléváme. Občas okoštujeme maso, jestli už není hotové. Pokud se maso nechce dovařit přidáme asi třetinu pytlíku prášku do pečiva. Maso se tak dovaří dříve a tak, jak je potřeba. Přidáme asi tak dvě polévkové lžíce kečupu. V této chvíli můžeme ještě přidat papriku nakrájenou na proužky a další cibuli. Paprika a cibule nebudou tak vyvařené a dají guláši ten správný říz. Za stálého míchání pomalu přidáváme dle oka polohrubou mouku až cítíme, že nám guláš houstne. Nakonec přidáme trochu tmavé jíšky a stále mícháme. Nezapomeňme však, že guláš po odstavení z ohně ještě zhoustne.
3
Podáváme s bramborem, rýží nebo knedlíkem. Nakonec můžeme guláš ozdobit trochou nakrájené cibule (je zdravá) a třeba kouskem nakládané papriky.
4
Takto připravené jídlo je asi pro 5 středně velkých jedlíků ;)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 19. 6. 2006 13:02

    Proč by to mělo být hořké? Snad jedině v případě, že tu cibuli připálíte. Pokud je cibule příliš sladká, lze přidat lžičku octa. Mně osobně maso s nasládlopu pikantní omáčkou nevadí, naopak si s oblibou dávám různé brusinkové přelivy nebo sladkokyselá masa..

  • luckymili | 19. 6. 2006 09:55

    Také se musím přidat k zastáncům "čím více cibule, tím lepší guláš". Můj tatínek, jehož guláše byly pověstné, vaříval hovězí, také půl na půl a to někdy při množství 10-20 kg, nebyla legrace. Cibuli krájel na jemno, nesměla se mlýt /hořkne/. A nechal ji na tuku zesklovatět, delším smažením, také hořkne. Dále paprika se má jen v tuku "rozpustit", jinak také hořkne. Takže ne množství cibule, ale nesprávný postup nám může vytvořit hořkou chuť.

  • Jana Kutačová | 19. 6. 2006 09:10

    Mám stejný názor,cibule do guláše rozhodně patří a dávám ji opravdu hodně a nikdy jsem neměla guláš nahořklý.Chyba bude asi jinde.:o)

  • Zdena z JM | 19. 6. 2006 08:18

    Do guláše z hovězího masa dávám zásadně tolik cibule kolik masa.Z cibule se utvoří výborná omáčka a guláš se nemusí zahušťovat.Hořký není a sladký také ne.Záleží na koření.

  • Mirďa Hrubý | 18. 6. 2006 23:16

    Zásadní chyba!!! Do žádného guláše z jakéhokoli masa se nikdy nedává kolik masa, tolik cibule. Je to sladké a hořké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Mletá paprika Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Tmavá jíška Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská pizza

Italská pizza

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

114
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
75
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
43
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
28
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
22
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Deník Aha! 2.8.2025

Deník Aha! 2.8.2025

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

  • Recepty.cz
  • VlCiho guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact