• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč

autor: kvitekM
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g jáhly
    • 550
      ml mléko
    • 1
      dl olej nebo 100g Hery
    • 1
      ks vejce
    • 210
      g cukr krupice
    • 300
      g celozrnná mouka nebo 500g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
  • Krém
    • 500
      g bílý jogurt
    • 140
      g cukr krupice
    • 1
      ks bílek ke zjemnění - nemusí
  • Drobenka
    • 80
      g hrubá mouka
    • 70
      g cukr krupice
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Nejprve 3 krát spaříme jáhly v horké vodě, aby ztratily svou hořkost. Poté jáhly buď hodinu necháme bobtnat v horké vodě nebo na mírném plameni necháme vařit asi 20 minut, až zdvojnásobí svůj objem.
2
Necháme vychladnout, poté dáme cukry, vejce rozmíchané v mléce, olej nebo tuk a vymícháme těstíčko. Poté pomalu dáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme na plech 35x25 cm nebo do formy na chlebíček, poklademe krémem a nakonec vytvoříme drobenku s výše uvedených surovin. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi na 180 °C 30 minut. Koláč je hotov, pokud špejlí píchneme doprostřed těsta a vytáhnem ji suchou.
3
K inspiraci - můžeme vyzkoušet, že ještě na koláč můžeme přidat čerstvé ovoce a zapéci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč s drobenkou

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kefka | 7. 4. 2011 12:57

    Výborný koláč! Ke konci pečení jsem dala navrch hrušky a posypala skořicí, jen bych příště ubrala cukr. Dávám 1 a určitě budu dělat častěji, příště zkusím s jabkama.

  • Tereza H. | 10. 12. 2010 17:28

    Díky za výborný recept, celá rodinka se oblizovala, jen bych příště dala do všeho míň cukru :-)

  • Kočička | 28. 3. 2007 15:53

    Mmmm, vypadá to lákavě a (z)dravě sladce! :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý jogurt Celozrnná mouka Cukr krupice Hrubá mouka Jáhly Máslo Mléko Olej Prášek do pečiva Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Zapečené filé

Zapečené filé

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

241
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
197
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
84
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Klasické lečo
Klasické lečo
42
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact