• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč

autor: kvitekM
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g jáhly
    • 550
      ml mléko
    • 1
      dl olej nebo 100g Hery
    • 1
      ks vejce
    • 210
      g cukr krupice
    • 300
      g celozrnná mouka nebo 500g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
  • Krém
    • 500
      g bílý jogurt
    • 140
      g cukr krupice
    • 1
      ks bílek ke zjemnění - nemusí
  • Drobenka
    • 80
      g hrubá mouka
    • 70
      g cukr krupice
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Nejprve 3 krát spaříme jáhly v horké vodě, aby ztratily svou hořkost. Poté jáhly buď hodinu necháme bobtnat v horké vodě nebo na mírném plameni necháme vařit asi 20 minut, až zdvojnásobí svůj objem.
2
Necháme vychladnout, poté dáme cukry, vejce rozmíchané v mléce, olej nebo tuk a vymícháme těstíčko. Poté pomalu dáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme na plech 35x25 cm nebo do formy na chlebíček, poklademe krémem a nakonec vytvoříme drobenku s výše uvedených surovin. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi na 180 °C 30 minut. Koláč je hotov, pokud špejlí píchneme doprostřed těsta a vytáhnem ji suchou.
3
K inspiraci - můžeme vyzkoušet, že ještě na koláč můžeme přidat čerstvé ovoce a zapéci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinkový koláč s ovocem

Pudinkový koláč s ovocem

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kefka | 7. 4. 2011 12:57

    Výborný koláč! Ke konci pečení jsem dala navrch hrušky a posypala skořicí, jen bych příště ubrala cukr. Dávám 1 a určitě budu dělat častěji, příště zkusím s jabkama.

  • Tereza H. | 10. 12. 2010 17:28

    Díky za výborný recept, celá rodinka se oblizovala, jen bych příště dala do všeho míň cukru :-)

  • Kočička | 28. 3. 2007 15:53

    Mmmm, vypadá to lákavě a (z)dravě sladce! :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý jogurt Celozrnná mouka Cukr krupice Hrubá mouka Jáhly Máslo Mléko Olej Prášek do pečiva Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

176
Dýňová tortila
Dýňová tortila
126
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
90
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
69
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact