• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč

autor: kvitekM
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g jáhly
    • 550
      ml mléko
    • 1
      dl olej nebo 100g Hery
    • 1
      ks vejce
    • 210
      g cukr krupice
    • 300
      g celozrnná mouka nebo 500g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
  • Krém
    • 500
      g bílý jogurt
    • 140
      g cukr krupice
    • 1
      ks bílek ke zjemnění - nemusí
  • Drobenka
    • 80
      g hrubá mouka
    • 70
      g cukr krupice
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Nejprve 3 krát spaříme jáhly v horké vodě, aby ztratily svou hořkost. Poté jáhly buď hodinu necháme bobtnat v horké vodě nebo na mírném plameni necháme vařit asi 20 minut, až zdvojnásobí svůj objem.
2
Necháme vychladnout, poté dáme cukry, vejce rozmíchané v mléce, olej nebo tuk a vymícháme těstíčko. Poté pomalu dáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme na plech 35x25 cm nebo do formy na chlebíček, poklademe krémem a nakonec vytvoříme drobenku s výše uvedených surovin. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi na 180 °C 30 minut. Koláč je hotov, pokud špejlí píchneme doprostřed těsta a vytáhnem ji suchou.
3
K inspiraci - můžeme vyzkoušet, že ještě na koláč můžeme přidat čerstvé ovoce a zapéci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč s jablky a ořechovou drobenkou

Koláč s jablky a ořechovou drobenkou

Nadýchaný koláč s brokolicí

Nadýchaný koláč s brokolicí

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kefka | 7. 4. 2011 12:57

    Výborný koláč! Ke konci pečení jsem dala navrch hrušky a posypala skořicí, jen bych příště ubrala cukr. Dávám 1 a určitě budu dělat častěji, příště zkusím s jabkama.

  • Tereza H. | 10. 12. 2010 17:28

    Díky za výborný recept, celá rodinka se oblizovala, jen bych příště dala do všeho míň cukru :-)

  • Kočička | 28. 3. 2007 15:53

    Mmmm, vypadá to lákavě a (z)dravě sladce! :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý jogurt Celozrnná mouka Cukr krupice Hrubá mouka Jáhly Máslo Mléko Olej Prášek do pečiva Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské placičky

Čínské placičky

Andělská očka

Andělská očka

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

92
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
66
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
25
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
23
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
22
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact