• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vlašimské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Vlašimské řízky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vlašimské řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g vepřový bůček
    • 100
      g sýr
    • 200
      ml mléko
    • sůl
    • strouhanka
    • rostlinný olej (Nebo sádlo na smažení)
  • Těstíčko
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce pivo
    • 1
      lžíce vegeta

Postup přípravy receptu

1
Vykostěný a kůže zbavený bůček nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, strouhaný sýr, důkladně promícháme, v misce přikryjeme fólií a necháme odležet do druhého dne nebo alespoň několik hodin, aby se mléko do masa nasáklo. Před přípravou směs osolíme a na pomoučeném prkénku vytvarujeme placičky podobné řízkům. Obalíme je v těstíčku, které jsme připravili rozšleháním vejce, piva, mouky a koření, poté ve stouhance a hned je vkládáme do rozehřátého oleje nebo sádla a smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a čerstvým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané hovězí řízky

Zapékané hovězí řízky

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě

Pečené kapří řízky v citronovo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danka Snášelová | 21. 1. 2009 09:11

    Taky je dělám, ale obaluji v klasickém trojobalu. U tohoto receptu mě zaujalo TĚSTÍČKO. Řízečky nejdřív obalíme v OCHUCENÉM TĚSTÍČKU a pak ještě ve STROUHANCE. To určitě vyzkouším.

  • Ladislav Dorazin | 20. 1. 2009 11:03

    No, skvělé to je určitě, děláme to už dlouho, ale pod názvem Holandské řízky

  • Lucie F. | 19. 1. 2009 16:39

    Vypada to lakave!

  • Daniela O. | 20. 2. 2007 18:35

    Vyborne a jednoduche. Z lenosti jsem pouzila jiz namlete veprove maso a podavala k teto dobrutce zeleninovy salat a cerstve upecenou celozrnnou bagetu. Urcite je to dobre i za studena,ale nemuzu posoudit,protoze nic nezbylo. Dekuji za recept a davam do oblibenych. Jeste dotaz...Muzu pro snizeni kalorii pouzit pecici papir a delat v troube?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko Pivo Rostlinný olej Strouhanka Sůl Sýr Vegeta Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Sýrová roláda
Sýrová roláda
13
Těstovinový salát s jogurtem
Těstovinový salát s…
11
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
10
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Vláčný velikonoční beránek
Vláčný velikonoční beránek
Vláčný žitný chléb
Vláčný žitný chléb
Vládní bábovka
Vládní bábovka
Vlašský salát podle ČSN
Vlašský salát podle ČSN
Vločková pomazánka
Vločková pomazánka
Vločková smaženice nejen s droždím (kvasnicemi)
Vločková smaženice nejen s droždím …
  • Recepty.cz
  • Vlašimské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact