• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vlašimské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Vlašimské řízky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vlašimské řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g vepřový bůček
    • 100
      g sýr
    • 200
      ml mléko
    • sůl
    • strouhanka
    • rostlinný olej (Nebo sádlo na smažení)
  • Těstíčko
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce pivo
    • 1
      lžíce vegeta

Postup přípravy receptu

1
Vykostěný a kůže zbavený bůček nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, strouhaný sýr, důkladně promícháme, v misce přikryjeme fólií a necháme odležet do druhého dne nebo alespoň několik hodin, aby se mléko do masa nasáklo. Před přípravou směs osolíme a na pomoučeném prkénku vytvarujeme placičky podobné řízkům. Obalíme je v těstíčku, které jsme připravili rozšleháním vejce, piva, mouky a koření, poté ve stouhance a hned je vkládáme do rozehřátého oleje nebo sádla a smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a čerstvým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kuřecí řízky na paprice

Kuřecí řízky na paprice

Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě

Pečené kapří řízky v citronovo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danka Snášelová | 21. 1. 2009 09:11

    Taky je dělám, ale obaluji v klasickém trojobalu. U tohoto receptu mě zaujalo TĚSTÍČKO. Řízečky nejdřív obalíme v OCHUCENÉM TĚSTÍČKU a pak ještě ve STROUHANCE. To určitě vyzkouším.

  • Ladislav Dorazin | 20. 1. 2009 11:03

    No, skvělé to je určitě, děláme to už dlouho, ale pod názvem Holandské řízky

  • Lucie F. | 19. 1. 2009 16:39

    Vypada to lakave!

  • Daniela O. | 20. 2. 2007 18:35

    Vyborne a jednoduche. Z lenosti jsem pouzila jiz namlete veprove maso a podavala k teto dobrutce zeleninovy salat a cerstve upecenou celozrnnou bagetu. Urcite je to dobre i za studena,ale nemuzu posoudit,protoze nic nezbylo. Dekuji za recept a davam do oblibenych. Jeste dotaz...Muzu pro snizeni kalorii pouzit pecici papir a delat v troube?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko Pivo Rostlinný olej Strouhanka Sůl Sýr Vegeta Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

192
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
192
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
116
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
91
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
65
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Další doporučené recepty:

Vláčný velikonoční beránek
Vláčný velikonoční beránek
Vláčný žitný chléb
Vláčný žitný chléb
Vládní bábovka
Vládní bábovka
Vlašský salát podle ČSN
Vlašský salát podle ČSN
Vločková pomazánka
Vločková pomazánka
Vločková smaženice nejen s droždím (kvasnicemi)
Vločková smaženice nejen s droždím …
  • Recepty.cz
  • Vlašimské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact