• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vláčné koláče
Napište svůj komentář k receptu

Vláčné koláče

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vláčné koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 0,25
      kg hladká mouka
    • 0,25
      kg polohrubá mouka
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      kostka droždí
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kelímek majonéza
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
  • Libovolná náplň
    • tvaroh
    • mák
    • povidla
    • meruňky
    • švestky
    • jablka
  • Drobenka
    • mouka
    • tuk
    • cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky, olej, majolku, žloutky a sůl, pak přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Uválíme bochánky podle požadované velkosti koláčů (nejlépe rovnou rozmístěné na plechu) a necháme chvíli kynout, pak zformujeme koláče (tj. placky s vyšším okrajem), naplníme, posypeme drobenkou, okraje potřeme vajíčkem a pečeme do (světle) zlatova.
2
Koláče zůstanou opravdu měkké a vláčné dlouhou dobu. Dělá je moje babička a lepší jsem nejedla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Jidáše z bramborového těsta - vláčné

Jidáše z bramborového těsta - vláčné

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • věra | 29. 1. 2014 09:36

    prosím, chci vyzkoušet, ale jak je velký kelímek majonézy, tady prodávají jen sáčkovou :-(

  • Ddandulka | 29. 1. 2012 19:26

    Ahoj,jsem celkem zkušená co se týče pečení,ale tenhle recept má dvě velký plus.je jednoduchý a opravdu koláčky "asi" dlouho vydrží.no nevím u nás je ta banda 5ti chlapů ztrestala ještě večer po večeři.ale byli opravdu výborné,křehké......prostě super :-)

  • Bashan
    Bashan | 28. 8. 2011 14:19

    Fakt dobrý a vláčný těsto. Doporučuju péct rychle, tak na 190°C.

  • Denisa Navrátilová | 24. 2. 2008 15:21

    tak jsem je taky zkusila, v životě se mi žádné kynuté těsto nepovedlo, tak jsem měla obavu, ale tyhle koláče nemají chybu, dala jsem tam 3 celá vejce nejen žloutky dala těsto kynout, pak jsem vytvarovala koláče průměr asi 8cm naplnila tvarohovou nádivkou, na ni kopeček makové (nebo obráceně) a posypala drobenkou a pekla asi na 170st 20 min, do růžova, po vyjmutí z trouby jsem okraje potřela směsí (voda, rum, mouč.cukr) a celé posypala moučkovým cukrem A NEMAJÍ CHYBU!!!!!!!!!! jen nevím jestli se mi povede ochutnat je i druhý den, jestli budou stejně vláčné, protože určitě nezbydou.

  • Kuchařka on-line | 9. 5. 2007 12:39

    Opraveno.

  • Vanda Králová | 5. 5. 2007 21:27

    S těmi kvasnicemi je to pravda. Párkrát jsem koláče zkoušela upéct a myslím, že akorát na tohle množství je 1 kostka droždí. Mohla by to Kuchařka on-line prosím v receptu opravit? Děkuji

  • Kajka | 10. 3. 2006 21:24

    Tak jsem dnes pekla tyto koláče.Dovnitř tvaroh,nahoru jsem dala povidla a nakonec drobenku. S těstem se mi dobře pracovalo ,ale strašně rychle kynulo..Koláčky jsou sice nadýchané , ale ty kvasnice jsou příliš cítit. To množství kvasnic mi opravdu připadá na půl kila mouky až příliš. Jinak jsou výborné.

  • Anonym | 9. 3. 2006 00:33

    prosím vás, dalo by se to těsto i vyválet a potom třeba vykrajovat kolečka a na plechu do nich dělat důlky?děkuji M.

  • Vanda Králová | 10. 2. 2006 14:40

    Nejlepší je asi tvarohová náplň, pak jsou koláče krásně šťavnaté. A hlavně se nesmí upéct moc - měly by být světloučce hnědé, aby kůrka neztvrdla. Správné množství majolky je opravdu 100 g, jak psala Kuchařka online

  • Kuchařka on-line | 9. 2. 2006 14:10

    Běžná vanička majolky má 100 g.

  • beba | 9. 2. 2006 14:08

    to tam mám daľ 1 kg majonézy?

  • Di | 9. 2. 2006 13:23

    V Čechách ještě existují vaničky po 1000 g.

  • beba | 9. 2. 2006 10:23

    Koľko je to jedna vanička majolky? Na Slovensku máme majolku len v sklenných pohároch.

  • Eva | 9. 2. 2006 09:31

    omlouvám se, to není anonym :))

  • Anonym | 9. 2. 2006 08:42

    Kajko, doporučuji naplnit tvarohovou nádivkou, úplně zabalit (jako plněné knedlíky), na plechu zploštit, uprostřed udělat důlek, do toho kus povidel (marmelády) a drobenku navrh - tzv. moravské koláče

  • Vanda Králová | 8. 2. 2006 21:18

    Pro Kajku, já jsem to nezkoušela, ale určitě by to šlo.

  • Kajka | 5. 1. 2006 23:03

    Zkoušela jste dávat nápln i dovnitř , zabalit a nahoru posypku?

  • Vanda Králová | 2. 1. 2006 21:07

    V receptu je to popsané trochu zmateně, ale těsto nejlépe necháme kynout v míse, ve které jsme ho hnětli, na teplém místě a samozřejmě tak dlouho, jak je potřeba (45 minut - hodinu?) - to určitě každý pozná, jestli už je aspoň dvojnásobné nebo trojnásobné, než bylo hned po uhnětení. Pak teprve vyválíme ty bochánky, dáme na plech daleko od sebe (abysme měli dost místa na koláče, až je budeme pak "placatět") a necháme zase chvilku kynout (20 minut?) - podle uvážení

  • Anonym | 28. 12. 2005 21:03

    jak dlouho se má nechat těsto kynout, prosím?

  • Máca | 28. 12. 2005 11:22

    také dělám podobné koláče..jsou výborné, vtip je v tom, že ta majonéza je dělá vláčné po dlouhou dobu. Ta vanička majolky vychází tak na 3 polévkové lžíce. Jo a zkuste po upečení potřít ty koláčky ( hlavně okraje) rozpuštěným máslem nebo Herou s rumem..je to vynikající.

  • Vanda Králová | 28. 12. 2005 09:06

    Majolka má být malá krabička, která vypadá jako krabička od termixu ....

  • Vanda Králová | 28. 12. 2005 09:04

    Droždí by stačila i jedna kostka a půl, tj. 60 g .... ale myslím, že tam má zásadní význam, aby ty koláče byly opravdu nadýchané

  • Anonym | 27. 12. 2005 20:01

    2 kostky droždí - není to moc na 1/2 kg múkyt.j. asi 80 g droždí?

  • Anonym | 27. 12. 2005 20:00

    prosím Vás možte napísať o akú gramáž ide abnička majolky.A ešte niečo - robila som túto plnku s maslom a so salkom skaramelizovanom a tá náplň nebola vôbec tuhá, skôr liala sa, meviete prosím čím to je?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Droždí Hladká mouka Jablka Majonéza Mák Meruňky Mléko Mouka Polohrubá mouka Povidla Rostlinný olej Sůl Švestky Tuk Tvaroh Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vejce na maďarský způsob

Vejce na maďarský způsob

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Medová žebra

Medová žebra

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Máslové řízky
Máslové řízky
28
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
25
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Ozzyho (†76) syn Jack Osbourne: První slova po smrti táty!

Ozzyho (†76) syn Jack Osbourne: První slova po smrti táty!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná máslová vánočka
Vláčná máslová vánočka
Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou polevou
Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou…
Vláčné mrkvové taštičky
Vláčné mrkvové taštičky
Vláčný bramborový hřbet / buchta
Vláčný bramborový hřbet / buchta
Vláčný makovník / makovec
Vláčný makovník / makovec
  • Recepty.cz
  • Vláčné koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact