• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vitacitové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Vitacitové řezy

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vitacitové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g cukr
  • Náplň
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 400
      g zakysaná smetana
  • Poleva
    • 1
      vitacit
    • 1
      vanilkový pudink
    • 0,50
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vmícháme mouku a rozetřeme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech s vyšším okrajem. Pečeme na 175 °C, necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku s vanilkovými cukry, vmícháme do ní zakysanou smetanu a rozetřeme na upečený piškot. Dáme vychladit do ledničky.
2
Uvaříme vanilkový pudink s vitacitem, za stálého mícháni trošku zchladíme a pomalu nalijeme na studený piškot s náplní. Opět dáme vychladit do ledničky.
3
Studené krájíme na řezy. Řezy jsou nejlepší druhý den, pokud vydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • renata | 27. 8. 2014 21:03

    krém vynikající, piškot ovšem velmi tuhý a příliš vysoký

  • popi rychlá | 28. 10. 2007 12:45

    já pioužívám tang lesní směs nebo pomeranč

  • Jana Pfalzerová | 13. 12. 2006 09:56

    Dělám podobný moučník, do těsta přidávám olej, k a k a o i PDP.Náplň tvoří 2 klasicky ochucené tvarohy.Poleva z Vitacitu.Nakrájené řezy barevně lahodí oku a chuť žaludku...í

  • Jana | 12. 7. 2006 10:38

    Terezko,děkuji za radu,tohle mě nenapadlo.

  • Tereza Jarčušková | 3. 7. 2006 10:48

    Potrite piškótu pred rozotretím šľahačky tenučkou vrstvou čírej želatíny. Len slabúčko, pierkom.

  • Jana | 3. 7. 2006 07:08

    Řekněte mi prosím,jak to udělat,aby ta šlehačka se zakysanou smetanou neprosákla skrz piškot,zvláště do druhého dne?Já tohle pekla vloni příteli k narozeninám,a do druhého dne piškot značně prosákl,i když na chuti to neubralo.

  • Vlaďka Kohútová | 3. 7. 2006 07:06

    Výborné!!!!!

  • ELA | 30. 6. 2006 08:25

    doporučuji nahradit Vitacit a vodu v polevě rovnou ovocným džusem (0,5l)

  • Gábina Houšková | 30. 6. 2006 07:54

    zrovna včera jsem viděla Vitacit v Pennymarketu v Praze

  • Jana Kutačová | 30. 6. 2006 07:11

    Aninko,nekupuji tento práškový nápoj,ale zdá se mi,že jsem jej viděla v Kauflandu i v Tescu.Myslím,že "Vitaciti" žijí,jelikož jsem ho také pojídala ve velkém a ještě jsem tady.:o)Myslím,že existují i podobné instantní nápoje jako je Vitacit.

  • Di | 30. 6. 2006 06:31

    Tang poslouží stejně jako vitacit a ještě si můžete vybrat příchuť.

  • Aninka | 29. 6. 2006 19:42

    Počkat a kde se seženou vitacity??? To snad patří už do historie, teda myslím ten prášek...co mi a kamarádum rozežral málem jazyk ! Jinak dufám, že Vitaciti ,žijí ,někde v pohodě.

  • Hana Lorencová | 29. 6. 2006 14:46

    Je to recept na klasické piškotové těsto. Pokud se vyšlehávají celá vajíčka, prášek do pečiva je naprosto zbytečný.

  • Jana Kutačová | 29. 6. 2006 14:27

    Zapomněla jsem se přihlásit,ale to nevadí..:o)

  • Anonym | 29. 6. 2006 14:25

    Zuzi,moc děkuji,určitě to zkusím..:o)))

  • Zuzana Šindlerová | 29. 6. 2006 14:06

    Jani, když si koupíte šlehačku od Ramy Cremefine, zaručuji úspěch. Je nádherně hustá, chutná a vyšlehaná během chvilky obyčejným ručním šlehačem. Obyčejné šlehačky v kelímku se mi poslední dobou vůbec nedařilo šlehat, připadají mi ošizené, jinou už nepoužívám.

  • Jana Kutačová | 29. 6. 2006 10:45

    Magdo,děkuji,já myslela,že tato šlehací nádoba je skoro prehistorická záležitost,ale v tom případě,že tomu tak není,běžím si ji koupit.Díky.:o)

  • Hospodyňka | 29. 6. 2006 10:28

    Nechybí v těstě prášek do pečiva?

  • Magda | 29. 6. 2006 10:21

    Tuto nádobku používám stále, normálně jsem ji koupila v kuch. potřebách.Šlehám v tom ne jen šlehačku ale i bílky.

  • Jana Kutačová | 29. 6. 2006 09:43

    To vypadá božsky a osvěžujícně.:o)Jen bych potřebovala poradit-čím nejlépe vyšlehat šlehačku?Mám jen el.mixér a už se mi stalo,že jsem ze šlehačky měla jen takovou hustší kaši.Moc často ji nedělám,takže bych potřebovala poradit.Jo,moje maminka ji kdysi dělala v takové válcovité nádobě s jakoby pístem a vždy byla tuhá.Tak nevím.:o)

  • Petra Plevová | 29. 6. 2006 09:43

    Tyto řezy patří mezi naše oblíbené.Do náplně však používám nízkotučný tvaroh ve vaničce.Myslím,že na chuť to nemá vliv a je to dietnejší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vitacit Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Výborný dresing

Výborný dresing

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

110
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
100
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
92
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
36
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
26
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Vitacitové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact