• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Višňový džem (marmeláda)
Napište svůj komentář k receptu

Višňový džem (marmeláda)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 141
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks želírovací prostředek Želírfix Labeta, úsporný 1:1
    • 1
      kg višně - vypeckované
    • 1
      kg cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Džem: Vypeckované višně dáme do hrnce, přisypeme cukr (nemusíme dávat celý kilogram, dle kyselosti višní) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce (2 minuty) povaříme, odebereme případnou pěnu a džemem naplníme umyté, suché sklenice. Sklenice řádně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat na 80°C.
2
Marmeláda: děláme stejně jako džem, jenom ovoce předem rozemeleme nebo prolisujeme, aby v marmeládě nebyly kousky ovoce.

RADA: Tipy na domácí zavařování

3
Džem (marmeláda) je velmi chutná, lehce pikantní, hodí se k natírání dortových korpusů, palačinek...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Valná | 12. 7. 2016 12:32

    Višňové marmelády dělám nejvíc. Manžel jí miluje na perníku a amoletách :-) .

  • Marie Valná | 12. 7. 2016 12:29

    Višňové marmelády dělám nejvíc. Manžel jí miluje na perníku a amoletách :-) .

  • verka | 12. 7. 2015 17:49

    Nepeckuji je, uvařím s cukrem,asi půl hodiny a pak přes cedník s velkými otvory propasíruju.Višnová marmeláda nebo džem,je nejlepší v sacher dortu.

  • Martina | 1. 7. 2015 12:09

    Je výborný. Kousky višní nechávám, nic nemixuji ani nemelu, protože to pravé kouzlo džemu je o tom, když se do kousku višně kousne. A na kopečku domácí zmrzliny je to fakt mňamka! Na cukroví by to bylo o něčem jiném, ale to většinou dávám z rybízu.

  • Růžena | 20. 7. 2014 18:43

    Višňový džem jsem vařila úplně poprvé a musím uznat, že jsme o dost přišli, protože chuťově je bezkonkurenční. Taky se zítra budou smažit palačinky, aby jsme se nabažili dosyta a pak hnedka natrhat další višničky :-P. :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Višňová
Ostatní Zavařování a nakládání Červenec Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Višně Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

20
Nepečený borůvkový cheesecake
Nepečený borůvkový…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Čevabčiči
Čevabčiči
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Virginské zelí
Virginské zelí
Višňová bublanina s mákem
Višňová bublanina s mákem
Višňové řezy II
Višňové řezy II
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
Višňový kompot
Višňový kompot
Višňový likér
Višňový likér
  • Recepty.cz
  • Višňový džem (marmeláda)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact