• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Višňový džem (marmeláda)
Napište svůj komentář k receptu

Višňový džem (marmeláda)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 117
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks želírovací prostředek Želírfix Labeta, úsporný 1:1
    • 1
      kg višně - vypeckované
    • 1
      kg cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Džem: Vypeckované višně dáme do hrnce, přisypeme cukr (nemusíme dávat celý kilogram, dle kyselosti višní) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce (2 minuty) povaříme, odebereme případnou pěnu a džemem naplníme umyté, suché sklenice. Sklenice řádně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat na 80°C.
2
Marmeláda: děláme stejně jako džem, jenom ovoce předem rozemeleme nebo prolisujeme, aby v marmeládě nebyly kousky ovoce.

RADA: Tipy na domácí zavařování

3
Džem (marmeláda) je velmi chutná, lehce pikantní, hodí se k natírání dortových korpusů, palačinek...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Valná | 12. 7. 2016 12:32

    Višňové marmelády dělám nejvíc. Manžel jí miluje na perníku a amoletách :-) .

  • Marie Valná | 12. 7. 2016 12:29

    Višňové marmelády dělám nejvíc. Manžel jí miluje na perníku a amoletách :-) .

  • verka | 12. 7. 2015 17:49

    Nepeckuji je, uvařím s cukrem,asi půl hodiny a pak přes cedník s velkými otvory propasíruju.Višnová marmeláda nebo džem,je nejlepší v sacher dortu.

  • Martina | 1. 7. 2015 12:09

    Je výborný. Kousky višní nechávám, nic nemixuji ani nemelu, protože to pravé kouzlo džemu je o tom, když se do kousku višně kousne. A na kopečku domácí zmrzliny je to fakt mňamka! Na cukroví by to bylo o něčem jiném, ale to většinou dávám z rybízu.

  • Růžena | 20. 7. 2014 18:43

    Višňový džem jsem vařila úplně poprvé a musím uznat, že jsme o dost přišli, protože chuťově je bezkonkurenční. Taky se zítra budou smažit palačinky, aby jsme se nabažili dosyta a pak hnedka natrhat další višničky :-P. :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Višňová
Ostatní Zavařování a nakládání Červenec Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Višně Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Hamburgery original

Hamburgery original

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

163
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
94
Asklepiovo řecké Souvlaki
Asklepiovo řecké Souvlaki
91
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
73
Náplň do tortill
Náplň do tortill
65
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Virginské zelí
Virginské zelí
Višňová bublanina s mákem
Višňová bublanina s mákem
Višňové řezy II
Višňové řezy II
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
Višňový kompot
Višňový kompot
Višňový likér
Višňový likér
  • Recepty.cz
  • Višňový džem (marmeláda)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact