• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Višňové víno
Napište svůj komentář k receptu

Višňové víno

autor: jeryje
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Višňové víno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg višně včetně pecek
    • 3
      kg cukr
    • dimežon 10 litrový

Postup přípravy receptu

1
Do demižonu naházím 3 kg umytích višní a zasypu 3 kg cukru, zbytek doleji převařenou vychladlou vodou. Když je tak třetina plná je potřeba cukr důkladně rozmíchat. Poté zazátkuji kvasnou zátkou a dám kvasit (4-8 týdnů, podle teploty). Když višně klesnou je potřeba víno stočit do jiné nádoby a nechat dokvasit. Poté plníme do lahví.
2
Tento poměr surovin mám ověřen léty praxe, recept jsem podědil. Vznikne poměrně silné a sladké víno, sitě rudé barvy. Mě osobně moc chutná. Experimentuji i s přidáním BRANDY, víno získá podobu portského a je skladovatelné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bram | 22. 7. 2016 00:27

    v receptu v seznamu surovin je psano vcetne pecek

  • Honza | 18. 7. 2014 16:23

    Jakpak se pozná, že je třeba kvašené víno stočit do jiné nádoby ? Naložil jsem jej se vším všudy, přes týden bublalo, ale dnes bublat přestalo.

  • jana | 25. 8. 2013 21:31

    po prvnim stočení je víno nakyslé jak ho přisladit aniž by kvasilo dále?

  • Lubas | 1. 7. 2013 18:29

    Recept zajímavej, já sice mám trochu jinej Francouskej, ale zaujalo mě tam přidání Brandy??? Kolik ho tam přidáváte a do jakého množství?? Můžete odp. sem nebo na sinkyriklubomir@centrum.cz

  • Vašek | 1. 9. 2012 22:34

    Přesně podle receptu a skutečně máte skvělé sladké víno. Podávat je nejlépe chlazené. Ale vše záleží na chuti. Už se těším na další višně. :-)

  • Kačka | 22. 7. 2012 00:32

    Kdy přidáváte brandy a v jakém množství?

  • lucduz | 12. 7. 2011 18:41

    Višně dáváte vypeckované, nebo můžou být v celku?

  • bjooker | 30. 6. 2011 14:42

    No konečně tradiční recept bez přídavků. Prostě višně a cukr jak to má být. Už se těšim až ochutnám!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Září Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dimežon Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Mražená káva

Mražená káva

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
20
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
13
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

  • Recepty.cz
  • Višňové víno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact