• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Višňové taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Višňové taštičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Višňové taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
    • 300
      g višně
    • 1
      ks bílek
  • Ozdoba
    • 2
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z tvarohu, cukru, soli a mouky s kypřícím práškem vypracujeme těsto. Zabalené do fólie uložíme na 3 hodiny do chladu. Tvarohové těsto tence vyválíme, nakrájíme je na 12 obdélníků. V 6 lžících mléka rozpustíme pudink, mléko svaříme s cukrem. Rozpuštěný pudinkový prášek vlijeme do mléka a za stálého míchání uvedeme do varu. Poté necháme trochu vychladnout. Višně omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme. Do poloviny obdélníků rozvrstvíme pudink a višně. Troubu vyhřejeme na 190 °C.
2
Okraje obdélníků potřeme rozkvedlaným bílkem, obdélníky přeložíme a kraje k sobě přimáčkneme. Višňové taštičky narovnáme na plech a každou dvakrát diagonálně nařízneme. Pečeme asi 20 min. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ant | 21. 3. 2012 18:35

    pardon,listove

  • ant | 21. 3. 2012 18:35

    jde misto tohoto testa dat linecke testo ?

  • Jana Han | 12. 8. 2005 07:48

    Tyto tasticky delam leta plnene dzemem nebo makovou naplni. Take je po upeceni obaluji v cukru. Na silvestra je plnim masovou nebo spenatovou nadivkou , pred pecenim potru rozkvedlanym vajickem a sypu hrbou soli a kminem nebo strouhanym parmezanem. Okraje vsak pred prelozenim nemazu bilkem, ale jen vodou. Uplne to staci, protoze voda a mouka jsou prirodni lepidlo. Obycejne vyvalene testo krajim na 5 x 5 cm a prekladam jako satecky, z teto davky jich je minimalne 50 kusu.

  • Marcela Vrabcová | 28. 2. 2005 14:07

    Testo jsem nechala bez cukru, ale upecene tasticky jsem pak obalila v mouckovem cukru, jinak byly malo sladke. Musela jsem taky pridat vic mouky, aby se s testem lip pracovalo, ale vysledek stal za to. Opravdu moc dobre.

  • Inka | 4. 2. 2005 18:47

    Kolik cukru?V surovinach sa cukor do cesta neuvadza, v postupe vsak ano. Prosim upresnit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový pudink Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

58
Klasické lečo
Klasické lečo
39
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
22
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
20
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Višňové taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact