• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vinná klobása ve vepřové vaničce
Napište svůj komentář k receptu

Vinná klobása ve vepřové vaničce

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vinná klobása ve vepřové vaničce
Vinná klobása ve vepřové vaničce
Vinná klobása ve vepřové vaničce
Vinná klobása ve vepřové vaničce
Vinná klobása ve vepřové vaničce
Vinná klobása ve vepřové vaničce
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřové maso slabé plátky
    • sádlo
    • 700
      g vinná klobása 600 -

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na slabé plátky, trošku naklepeme, osolíme, opepříme. Čím větší plátky, tím se nám bude lépe ,,vystýlat,, forma. Použít můžeme kýtu, plec i bůček.
2
Formu na srnčí hřbet (i jinou, třeba skleněnou) vymažeme sádlem a vyložíme ji vepřovým masem, hezky jedno vedle druhého, lepší je maličko překrýt, než udělat mezery. Do vyložené formy masem vymačkáme vinnou klobásu ze střívka, uhladíme a dáme do vyhřáté trouby péct. Nejlépe na plechu, aby se nezvrhla. Pečeme cca 60 - 70 minut. Prvních 25 minut volně přikryté alobalem.
3
Maso nijak nekořením,neochucuji, vinná klobása má svojí charakteristickou chuť. Pepřím plátek na straně, kterou přikládám na formu. Podáváme s bramborovou přílohou nebo studené s pečivem a zeleninou.
4
Pokud někdo nemusí vinnou klobásu, lze nahradit šlehanou sekanou, pak už se dá přidat cokoliv - hořčice, vejce, paprika...
5
Během pečení není třeba podlévat (přilévat do formy) vodou. Šťávy pustí maso dostatečné množství.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása ve slanině-na pivě

Vinná klobása ve slanině-na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adámek | 3. 5. 2011 20:56

    S tučnější vinnou klobásou zůstalo maso pěkně šťavnatý, před pečením jsem ještě těsto zakryl kovářskou slaninou.

  • zdenka | 20. 10. 2010 19:12

    Pan Jiří je pro mě uznávaný "machr" přes vaření a moc by mě tudíž zajímalo,proč byl smazán jeho komentář k Vinné klobáse ve vepřové peřince.Jeho komentáře jsou mi vodítkem.

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2010 17:05

    Vinné klobásy budete potřebovat cca 600-700g.Kdepak se to ztratilo :-\ ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Sádlo Vepřové maso Vinná klobása
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Mřížková tvarohová buchta

Mřížková tvarohová buchta

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
21
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
15
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
13
Klasické lečo
Klasické lečo
13
Nejúžasnější jogurtové řízky
Nejúžasnější jogurtové…

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Laďka Něrgešová: Strach z posledních Vánoc

Laďka Něrgešová: Strach z posledních Vánoc

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Další doporučené recepty:

Vinná klobása ve slanině pečená na dýni
Vinná klobása ve slanině pečená na dýni
Vinná klobása ve slanině-na pivě
Vinná klobása ve slanině-na pivě
Vinná klobása ve špenátu
Vinná klobása ve špenátu
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné kostky
Vinné kostky
  • Recepty.cz
  • Vinná klobása ve vepřové vaničce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact