• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vietnamský bůček
Napište svůj komentář k receptu

Vietnamský bůček

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 39
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
6fotografií
Nahrát fotku
 

Bůček opečený na vietnamský způsob dodá vaší kuchyni špetku exotiky. Marináda ze sojové a rybí omáčky, zázvoru, limetky a chilli papričky se postará o správnou chuť celého pokrmu. Nezapomeňte na plátky okurek a rýži jako přílohu.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g vepřový bůček bez kosti a kůže
    • 6
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce rybí omáčka
    • 1
      lžíce zázvor čerstvý nastrouhaný
    • 2
      ks limetka nastrouhaná kůra a šťáva
    • 200
      g třtinový cukr
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      ks okurka salátová

Postup přípravy receptu

1
Celý plát bůčku opečte nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem po obou stranách. Položte ho na prkénko a nechte zchladnout. Poté ho nakrájejte na 5 cm velké kostky.
2
V kastrůlku smíchejte sójovou a rybí omáčku se zázvorem, limetkou, cukrem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Na mírném ohni nechte rozpustit cukr a vařte, dokud omáčka nezhoustne do konzistence sirupu. Kostky bůčku nasypte do misky a zakapejte polovinou omáčky, promíchejte a misku zakryjte. Uložte na 30 minut do chladničky. Druhou část omáčky uchovejte jako dip.

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

3
Troubu předehřejte na teplotu 200 °C. Bůček rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 20 minut, až maso zezlátne a marináda na něm zkaramelizuje.
4
Okurku nakrájejte na dlouhé tenké plátky a servírujte s kostkami bůčku a připraveným dipem. Vhodou přílohou je jasmínová rýže.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Domácí kuřecí čína

Domácí kuřecí čína

"Čína" s česnekovými výhonky

"Čína" s česnekovými výhonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aylie | 12. 9. 2019 11:20

    VYzkoušeno - pekli jsme jak na grilu, tak i v troubě. A z trouby byl mnohem lepší. Vynikající recept, doporučuji všem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Smažení Asie Vietnam Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli papričky Limetka Okurka salátová Rybí omáčka Sojová omáčka Třtinový cukr Vepřový bůček Zázvor

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Americké hovězí

Americké hovězí

Dýňový krém

Dýňový krém

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

137
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
114
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
113
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap
99
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s…
54
Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamský bůček Bún chả
Vietnamský bůček Bún chả
Víkendová omeleta
Víkendová omeleta
Vinařské kotlety
Vinařské kotlety
  • Recepty.cz
  • Vietnamský bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact