• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vídeňský zákusek II.
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňský zákusek II.

autor: rotvigg
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňský zákusek II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Pomerančový krém
    • 0,25
      l pomerančový džus
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 60
      g škrobová moučka
  • Vanilkový krém
    • 3
      dl mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 125
      g máslo
    • 6
      lžíce moučkový cukr
  • Ještě potřebujeme
    • dětské piškoty
    • 0,25
      l pomerančový džus
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme žlouty z cukrem, vmícháme mouku s práškem do pečiva, přimícháme sníh. Upečeme. Po vychladnutí potřeme pomerančovým krémem: do litru džusu vmícháme 6 lžic moučkového cukru a 60 g škrobové moučky, uvaříme hustou kaši a horkou rozetřeme na piškot.
2
Po vychladnutí potřeme vanilkovým krémem: uvaříme pudink ze 3 dcl mléka, 1 vanilkového cukru a 1 pudinku. Zvlášť utřeme do pěny 125 g másla se 6 lžícemi moučkového cukru a po částech zašleháme vychladlý pudink. Do krému naskládáme piškoty lehce namočené asi ve 1/4 litru pomerančového džusu smíchaného se 2 lžícemi rumu. Moučník pocákáme čokoládovou polevou
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Vídeňský krém

Vídeňský krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 1. 7. 2008 11:52

    Recept mám po babičke, tá piekla vynikajúco a tie staré rodinné recepty sú naše najobľúbenejšie.

  • Ladislav Dorazin | 1. 7. 2008 09:58

    Samozřejmě Terezko,že se nezlobím,asi jsem se přehlídnul,díval jsem se,tak se omlouvám.Ten recept mi dal kamarád a říkal,že je moc dobrý,tak je na každém z nás,jestli ho bude chtít vyzkoušet.Krásný den všem!!

  • Oldřich Gargulák | 1. 7. 2008 09:17

    Je to opravdu podobné, původ dost možná z jednoho zdroje doznal častým přepisováním jistých rozdílů, např.: 1,25ml (olej a mléko)t.j.25kapek, ale všichni asi pochopili, že jde o překlep.

  • marie chocholová | 1. 7. 2008 09:06

    Dělá se to na plech,kolegyně to přinesla minulý týden na narozeniny do práce,nebylo to špatné,ale taky žádný zázrak.

  • Tereza J. | 1. 7. 2008 08:46

    Asi budem za rýpalku, ale tento recept až na maličké detaily som tu už dávnejšie vložila pod názvom Vídeňský zákusek. Ale p. Ladislav sa dúfam za moje upozornenie hnevať nebude, však ?

  • Jana Remková | 30. 6. 2008 22:16

    200 g mouky,4 vajíčka,250 g písek cukr,to bude Kláro na plech.Vypadá to,že toho bude hodně.

  • Ladislav Dorazin | 30. 6. 2008 22:13

    Ještě k tomu receptu,Kláro.Já jsem ho tady vložil ale přiznám se,že ještě nemám vyzkoušený,rozhodně bych to ale dal na plech,bude to myslím větší zákusek.Musím se poptat kamaráda,co mi napsal ten recept.Prý,vyzkoušej,je to moooc dobré,tak uvidíme.

  • Ladislav Dorazin | 30. 6. 2008 22:10

    Myslím,že je to na plech,ne do koláčové formy.Taky se na to zrovna dívám,vypadá to super,co?

  • Klára Keselyova | 30. 6. 2008 21:55

    Dobre to vypadá, len neviem, ten liter + 1/4 nie je veľa? Zdá sa mi, že je to malá koláčová forma, nie plech. Ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Dětské piškoty Hnědý rum Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Pomerančový džus Prášek do pečiva Škrobová moučka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

144
Máslové řízky
Máslové řízky
125
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
119
Dýňová tortila
Dýňová tortila
54
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Vídeňský zákusek II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact