• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
4fotografie
Nahrát fotku
 

Telecí řízek v trojobalu je klasikou rakouské kuchyně. Dozlatova osmažené jemné maso je prostě vynikající, zvlášť když si k němu dáte poctivou bramborovou kaši a ozdobíte jej plátkem citronu.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g telecí kýta
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka na obalení
    • máslo přepuštěné - na smažení
    • 1
      ks citron
    • 1
      kg brambory typ C
    • 200
      ml smetana 12%
    • 100
      g máslo + k podávání

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na plátky silné asi 3 cm. Plátky prořízněte tak, abyste je mohli rozevřít jako knihu. Naklepejte je dotenka a nožem nařízněte blanky na okrajích, aby se řízek během smažení nekroutil.

RADA: Jak připravit ten nejlepší řízek?

2
Maso z obou stran osolte a opepřete. Obalte je v klasickém trojobalu: nejprve v mouce, poté v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance, tu zlehka k masu přimáčkněte, aby při smažení neopadávala.
3
Přepuštěné máslo rozehřejte v pánvi a řízky v něm z obou stran pozvolna smažte dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
4
Hotový řízek položte na papírovou utěrku či ubrousek a odsajte přebytečný tuk. Podávejte s citronem na dochucení a bramborovou kaší.
5
Kaše: Brambory oloupejte, pokrájejte na menší kusy a vařte v osolené vodě 20 minut. Slijte je a rozšťouchejte, pak metličkou rozšlehejte. Mezitím ohřejte smetanu. Do horkých brambor vhoďte máslo a přilévejte smetanu a šlehejte tak dlouho, dokud kaše nebude jemná a hladká. Podávejte ji k řízku přelitou rozpuštěným máslem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Citronový kuřecí řízek z Ameriky

Citronový kuřecí řízek z Ameriky

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Citron Hladká mouka Máslo Pepř mletý Smetana 12% Strouhanka Sůl Telecí kýta Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Arabské kuře

Arabské kuře

Kakaovník

Kakaovník

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Řezy Margot

Řezy Margot

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

Salámový dort

Salámový dort

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

348
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
202
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
100
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
82
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
59
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
10 nejlepších receptů na švestkové koláče: Přenesou vás do kuchyně u babičky i do luxusní cukrárny
10 nejlepších receptů na švestkové koláče:…
Připravte se na začátek školy: Domácí sladké pomazánky ke snídani i svačině si děti zamilují
Připravte se na začátek školy: Domácí sladké…
AHA.cz Chýlková šla s pravdou ven: Odchod Krause nečekala

Chýlková šla s pravdou ven: Odchod Krause nečekala

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Jsou to vůbec ty stejné ženy? Podívejte se, jak se nevěsty proměnily díky vizážistovi

Jsou to vůbec ty stejné ženy? Podívejte se, jak se nevěsty proměnily díky vizážistovi

Ženy.cz Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Blesk.cz Smutná zpráva z Krakonošova: Zemřel kameraman František Němec (†92)

Smutná zpráva z Krakonošova: Zemřel kameraman František Němec (†92)

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se vymstí vlastní zlost a kdo změní profesi?

Horoskop na další týden: Komu se vymstí vlastní zlost a kdo změní profesi?

Další doporučené recepty:

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou
Vídeňský bramborový salát s kysanou…
Vídeňský krém
Vídeňský krém
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
  • Recepty.cz
  • Vídeňský řízek se smetanovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact