• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vídeňské zemáky
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňské zemáky

autor: kettyl
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňské zemáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cibule
    • česnek
    • nakládané okurky
    • brambory se slupkou
    • tatarská omáčka nebo bílý jogurt
    • salám měkký i tvrdý
    • sýr eidam, plísňový

Postup přípravy receptu

1
Tento recept neni vídeňský, ale navštěva Vídně nás inspirovala. Brambory vydrhnete pořádně kartáčem, aby jste mohlí jíst i slupku a propíchnete několikrát nožem a dáte do mikrovlnky. Doba pečení je různá podle počtu a velikosti. Já mám zkušenost že 3 velké jsou tak za 10 minut.
2
Mezitím si připravíme omáčku (dresink): do tatarky rozmačkáte česnek, nakrájíte najemno cibuli, nastrouháte okurky, sýr, salám... cokoli co najdete doma.Hotové brambory rozkrojíte, trošku rozvrtáte vidličkou a polejete omáčkou.
3
Je to rychlé, jednoduché a ideální na zpotřebovaní zbytků v ledničče. Výborné je i použití tzatziků místo omáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Vídeňské kuře

Vídeňské kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sun | 28. 1. 2014 15:53

    souhlasím, mccain jsou opravu skvělé hranolky. Máte s nimi také zkušenosti? Líbí se mi, že jsou na seznamu produktů vím, co jím. Pokud stejně jako já řešíte, co jíte - a to nemyslím jen ve smyslu nutričních hodnot, ale zejména kvality, pak doporučuji vyzkoušet. Ale už nebudete chtít jiné :)

  • lucia | 28. 1. 2014 10:09

    vrelo môžem odporúčať zemiaky od mccain, majú širokú ponuku, dajú sa pripraviť aj bez oleja a na stránke nájdete aj mnoho inšpiratívnych receptov.

  • Lucie Kettnerová | 11. 1. 2008 11:36

    my jsme je původně také pekli v troubě, ale trvá to déle a je dobré je balit do alobalu, aby se nepálily

  • Helena | 8. 1. 2008 17:10

    Dobrůtka,možno péct v el.troubě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Nakládané okurky Salám Sýr Tatarská omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

166
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
119
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
28
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Vídeňské zemáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact