• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vídeňská vařená bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Vídeňská vařená bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vídeňská vařená bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      l mléko
    • 150
      g cukr
    • 150
      g tuk
    • 2
      lžíce kakao
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V hrnci smícháme mléko, cukr, máslo a kakao. Tuto směs necháme na mírném ohni a za stálého míchání vařečkou krátce povařit. Potom odstavíme z plotny a počkáme, až vychladne. Pak přidáme mouku, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto.
2
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a nalijeme těsto. Bábovku vložíme do studené trouby a pečeme asi 1 hodinu při 150 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LuckaV | 16. 9. 2017 20:03

    Nejlepší bábovka jakou jsem kdy pekla! Vždy se povede, krásně se vyklopí. Všichni ji chválí :-) děkuji moc za tento recept :-)

  • Pepča | 10. 3. 2016 15:21

    Je výborná, vložená do studené trouby, krásně se vyklopila. ;-)

  • FERDA | 10. 11. 2015 13:41

    Luxusní recept - mám vyzkoušeno. :) 8-)

  • eva | 6. 11. 2015 14:46

    celkem slusna dusivka

  • babina | 8. 3. 2012 10:27

    protože je to obrácený recept, je i takový recept na výborný perník, krásně vyběhne, a nemusí se trouba předehřívat, copak nevaříte??? Máte dotazy jak pro malé děti, když je to tam napsané, tak si dojděte k cukrářům, který taky znají takové recepty, :-))

  • recepty73
    recepty73 | 14. 2. 2012 20:03

    ...jako klasická ;-)

  • Barbora B. | 5. 7. 2008 23:17

    Ma tato babovka inu chut ako klasicka?

  • A. D. | 11. 9. 2007 07:07

    Opravdu do studené trouby-vyzkoušela jsem to. Chutná jako těsto na sacher dort.Měla jsem obrovský úspěch a tím velkou radost,že všem chutnala

  • Jana Cz. | 31. 5. 2007 13:01

    Bábovku ve studené troubě jsem taky ještě nepekla, nicméně myslím, že už tady jedna taková je. Padaly tam stejné dotazy a odpověď byla, že opravdu do studené. Nechci ale radit, protože to nemám vyzkoušené.

  • barča | 31. 5. 2007 10:00

    Určitě těsto dát do teplé trouby, prášek do peč. se musí hned péct, jinak nevyběhne. Alespoň to jsou mé zkušenosti.

  • Ivana Přikrylová | 30. 5. 2007 09:00

    Proč se dává do studené trouby? Já těsto dávám vždy do předehřáté.

  • Jana | 29. 5. 2007 11:25

    Je tato bábovka na chuti v něčem jiná než klasická?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Podkova - dort

Podkova - dort

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Klasická cmunda
Klasická cmunda
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Šéf Amfory Salava slavil „70“: Velkolepá party, slzy i odjezdy v protisměru!

Šéf Amfory Salava slavil „70“: Velkolepá party, slzy i odjezdy v protisměru!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
Větrníky na plech - karamelové řezy …
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
Vídeňská cibulka
Vídeňská cibulka
Vídeňské ořechové rohlíčky
Vídeňské ořechové rohlíčky
Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou
Vídeňský bramborový salát s kysanou…
  • Recepty.cz
  • Vídeňská vařená bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact