• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Větrník z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Větrník z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 26
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
Větrník z remosky
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Karamelová náplň
    • 1,50
      ks karamelový puding
    • 600
      ml mléko
    • 4
      lžíce cukr krupice cca
    • 50
      g máslo
  • Smetanová náplň
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
  • Karamelová poleva
    • 220
      g cukr krupice
    • 100
      ml smetana ke šlehání cca
  • Odpalované těsto
    • 125
      ml voda
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme ve větším kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké nelepivé těsto, které ještě zhruba minutku mícháme na mírném plameni. Pak těsto odstavíme a necháme zchladnout. Do zchladlého těsta postupně zašleháváme jedno vejce po druhém až nám vznikne velmi lepkavé těsto, které přendáme na máslem nebo olejem vymazaný pečící papír, kde ho rozprostřeme a následně přeneseme do remosky s průměrem cca 30 cm. Remosku zaklopíme a pečeme cca 40 - 45 minut dozlatova. Remosku neodklápíme příliš brzy, aby nám těsto "nespadlo" a pokud bude mít tendenci klesat, okamžitě remosku zaklopíme a ještě dopékáme. Po vychladnutí maxivětrník prokrojíme, nebojíme se nerovnosti těsta, každý kus je totiž originál a nikdy není stejně a rovnoměrně nafouknutý. Někdy se může stát, že budeme "slepovat" větrník z více kusů korpusu, ale výsledek stojí za to a nikdo nic nepozná. Po naplnění karamelovým a smetanovým krémem se nedokonalosti ztrácí a poleva vzhled ještě doladí.
2
Karamelová náplň: mléko smícháme s jedním a půl balíčku karamelového pudinku a cukrem a vše dle návodu na obalu uvaříme na tužší pudink, do kterého po odstavení z kamen ihned vmícháme pokrájené máslo do úplného rozpuštění. Ještě teplým pudinkem potřeme spodní díl prokrojeného větrníku, který jsme si uložili na tác nebo mělký talíř. Pudink po natření necháme vychladnout.
3
Smetanová náplň: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem na šlehačku, kterou natřeme na vychladlý pudink. Šlehačkovou náplň zaklopíme vrchním dílem větrníku.
4
Karamelová poleva: cukr necháme nejlépe v kastrolu, bez míchání, zvolna, na mírném plameni rozpustit a zezlátnout do karamelové barvy. Pak opatrně přilijeme cca 80 ml smetany, ve které necháme zkaramelizovaný cukr za občasného promíchání rozpustit do krémovité konzistence. Pokud se nám vytvoří nějaké hrudky, nezoufáme, pomalým provařováním se sami za občasného promíchání rozpustí. Karamelovou polevou polijeme vrchní díl větrníku a dáme celé do chladna ztuhnout. Po ztuhnutí pokrájíme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s ledovým salátem

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s…

Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami - z remosky

Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Svačina Pečení Vaření Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Karamelový puding Máslo Mléko Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Poslední sledované recepty

29
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Švestková povidla
Švestková povidla
22
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…
20
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Sexy chalupářka Vlaďka Erbová (44): Natřela to manželovi!

Sexy chalupářka Vlaďka Erbová (44): Natřela to manželovi!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Vesnický páj (cottage pie)
Vesnický páj (cottage pie)
Větrné mlýny
Větrné mlýny
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy
Větrníky na plech - karamelové řezy (kremeš)
Větrníky na plech - karamelové řezy …
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák
  • Recepty.cz
  • Větrník z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact