• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vertuta
Napište svůj komentář k receptu

Vertuta

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vertuta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžíce voda
    • sůl
  • Brynzová náplň
    • 250
      g bryndza
    • 2
      lžíce máslo
  • Masová náplň
    • pepř mletý
    • sůl
    • kopr
    • 250
      g mleté maso uvařené
    • 3
      ks cibule nakrájená a osmažená na 2 lžících másla
  • Cibulová náplň
    • 5
      ks cibule nakrájené a osmažené na 3 lžících másla
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto a vytahujeme ho na obdélník, pokapeme olejem, rozložíme náplň, pevně srolujeme a stočíme do spirály (jako když ždímáme prádlo). Potřeme vejcem a upečeme
2
Poznámka: vertuta je moldavský vytahovaný piroh s brynzovou, masovou nebo cibulovou náplní. Moldavci ale dělají i vertuty plněné strouhanými jablky zahuštěnými strouhankou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michala | 16. 5. 2011 15:02

    Upeču, ale na jakou teplotu? Děkuji..

  • Hedvika | 23. 4. 2007 16:29

    Terezko děkuji, ty recepty jsou opravdu velmi zajímavé,já bych je ráda vyzkoušela,ale nemám kolem sebe tolik pokusných strávníků:-)) Prostě nemá to kdo sníst...Tak se těším na Vaše pokusy a fotky-to já neumím:-))Ahoj

  • Tereza Jarčušková | 23. 4. 2007 13:00

    Hedviga, nie všetky. Robila som beljaše plnené hlávkovou kapustou, tie nám chutili, potom sladký ruský piroh s makovou plnkou, ten bol dobrý tiež, plečinta s bryndzou nám chutila asi ako naše liptovské bryndzové pirohy, len to má iný tvar. Ostatné som nerobila, ale keď som to cez víkend opisovala, tak sme sa s manželom zhodli, že to vyskúšame zaradom všetko. On má také cestové veci rád. Budem fotiť a obrázky pridám.

  • Hedvika | 23. 4. 2007 10:43

    Mohu se prosím zeptat? Terezko,máte ty ruské recepty vyzkoušené? Vím z jakého zdroje čerpáte,ty knížky mám taky,ale třeba u tohoto receptu se mi zdá na vytahování těsta příliš mnoho tuku.Dělám tažený štrůdl,ale dávám jen 1 lžíci rozpuštěného sádla a 1/8 l vody a hlavně trošku octa. Jinak stejně. Je to tak křehké,že nevím,jak bych to stáčela do spirály.Sotva ty šišky přenesu s pomocí utěrky na plech,abych je nepotrhala. :-))A ty rassolniky jste vyzkoušela? Jsou to zajímavé recepty...Děkuji.

  • ELA | 23. 4. 2007 10:21

    paní Terezko, to jsou poklady! Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Cibule Kopr Máslo Mleté maso Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

158
Dýňová tortila
Dýňová tortila
143
Máslové řízky
Máslové řízky
117
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
114
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
41
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87):  Kdo jsou mecenáši pohřbu?

Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87): Kdo jsou mecenáši pohřbu?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s jablky
Vepřový špíz s jablky
Vepřový tokáň
Vepřový tokáň
Verzere
Verzere
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i…
  • Recepty.cz
  • Vertuta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact