• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vertuta
Napište svůj komentář k receptu

Vertuta

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vertuta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžíce voda
    • sůl
  • Brynzová náplň
    • 250
      g bryndza
    • 2
      lžíce máslo
  • Masová náplň
    • pepř mletý
    • sůl
    • kopr
    • 250
      g mleté maso uvařené
    • 3
      ks cibule nakrájená a osmažená na 2 lžících másla
  • Cibulová náplň
    • 5
      ks cibule nakrájené a osmažené na 3 lžících másla
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto a vytahujeme ho na obdélník, pokapeme olejem, rozložíme náplň, pevně srolujeme a stočíme do spirály (jako když ždímáme prádlo). Potřeme vejcem a upečeme
2
Poznámka: vertuta je moldavský vytahovaný piroh s brynzovou, masovou nebo cibulovou náplní. Moldavci ale dělají i vertuty plněné strouhanými jablky zahuštěnými strouhankou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michala | 16. 5. 2011 15:02

    Upeču, ale na jakou teplotu? Děkuji..

  • Hedvika | 23. 4. 2007 16:29

    Terezko děkuji, ty recepty jsou opravdu velmi zajímavé,já bych je ráda vyzkoušela,ale nemám kolem sebe tolik pokusných strávníků:-)) Prostě nemá to kdo sníst...Tak se těším na Vaše pokusy a fotky-to já neumím:-))Ahoj

  • Tereza Jarčušková | 23. 4. 2007 13:00

    Hedviga, nie všetky. Robila som beljaše plnené hlávkovou kapustou, tie nám chutili, potom sladký ruský piroh s makovou plnkou, ten bol dobrý tiež, plečinta s bryndzou nám chutila asi ako naše liptovské bryndzové pirohy, len to má iný tvar. Ostatné som nerobila, ale keď som to cez víkend opisovala, tak sme sa s manželom zhodli, že to vyskúšame zaradom všetko. On má také cestové veci rád. Budem fotiť a obrázky pridám.

  • Hedvika | 23. 4. 2007 10:43

    Mohu se prosím zeptat? Terezko,máte ty ruské recepty vyzkoušené? Vím z jakého zdroje čerpáte,ty knížky mám taky,ale třeba u tohoto receptu se mi zdá na vytahování těsta příliš mnoho tuku.Dělám tažený štrůdl,ale dávám jen 1 lžíci rozpuštěného sádla a 1/8 l vody a hlavně trošku octa. Jinak stejně. Je to tak křehké,že nevím,jak bych to stáčela do spirály.Sotva ty šišky přenesu s pomocí utěrky na plech,abych je nepotrhala. :-))A ty rassolniky jste vyzkoušela? Jsou to zajímavé recepty...Děkuji.

  • ELA | 23. 4. 2007 10:21

    paní Terezko, to jsou poklady! Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Cibule Kopr Máslo Mleté maso Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

29
Buřty na pivě
Buřty na pivě
23
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
22
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
22
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Syn Ivy Hüttnerové Rajmont: Po trestu svatba! Netradiční obřad v lomu

Syn Ivy Hüttnerové Rajmont: Po trestu svatba! Netradiční obřad v lomu

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s jablky
Vepřový špíz s jablky
Vepřový tokáň
Vepřový tokáň
Verzere
Verzere
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé
Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i…
  • Recepty.cz
  • Vertuta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact