• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřový tokáň
Napište svůj komentář k receptu

Vepřový tokáň

autor: gruza.pavel
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřový tokáň
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g vepřová kýta vepřová plec
    • 60
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule menší
    • 1
      ml olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,50
      l vývar
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks červená paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,50
      kelímek smetana 12% nebo zakysaná
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
V hlubší pánvi opečete nakrájenou slaninu, přidejte maso nakrájené na nudličky, osolte, opepřete a opečte. Pak přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, ještě opékejte, přidejte olej, zasypte lžící mouky, lžičkou papriky a lehce osmahněte. Podlijte vývarem a duste do měkka. Až je maso měkké, přidejte oloupané krájené rajčata, nakrájenou papriku a nasekaný česnek. Krátce poduste, vmíchejte smetanu a prohřejte, už nevařte. Jako přílohu podávejte noky, rýži, těstoviny bramborové knedlíky. DOBROU CHUŤ!!!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí tokáň

Hovězí tokáň

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový guláš

Vepřový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 17. 11. 2015 17:20

    Ahoj, docela dobrý recept, koukal jsem, že na netu jich je hodně...jen jsem udělal pár úprav...rajčata a papriky jsem rozvařil, nepoužil česnek a jako maso použil krkovici, protože není tak tuhá...ale každý dle své chuti... :-)

  • suzi.ak
    suzi.ak | 4. 2. 2014 20:45

    Trochu jsem vahala nad temi rajcaty, ale vysledek mile prekvapil, je to opravdu dobre :-)

  • schrink | 5. 6. 2012 12:33

    Vyzkoušeno a výborné, hodnotím 1 :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červená paprika Česnek Cibule Hladká mouka Olej Paprika - sladká Pepř celý Rajčata Smetana 12% Sůl Vepřová kýta Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Kávovo-ořechová roláda
Kávovo-ořechová roláda
44
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Vepřový steak s hranolkami
Vepřový steak s hranolkami
Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s bramborem ve slupce
Vepřový špíz s jablky
Vepřový špíz s jablky
Vertuta
Vertuta
Verzere
Verzere
Veselá prošívaná deka
Veselá prošívaná deka
  • Recepty.cz
  • Vepřový tokáň
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact