• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Napište svůj komentář k receptu

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 2
      kg vepřová plec tučnější, bez kosti a kůže
    • 150
      g sádlo dle tučnosti masa, 100 -
    • 500
      g cibule
    • 1
      ks drcený česnek menší palice
    • 2
      lžička drcený kmín cca
    • 1
      lžíce sůl cca
    • pepř mletý dle chuti
    • tymián dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, osolíme, pokmínujeme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce s rozpuštěným sádlem osmažit, občas promícháme.
2
K masu přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli, drobně nasekaný česnek, tymián, vše promícháme a necháme rozvonět. Poté papiňák uzavřeme a pod tlakem vaříme podle výkonu hrnce cca 25 - 45 minut. Čas dušení se odvíjí od výkonu tlakového hrnce, a též dáme pozor, na "vysyčení" tekutiny při natlakování. Některé hrnce mají větší úbytek páry při vaření, jiné téměř žádné. Já vůbec nepodlévám, maso a cibule si pustí svojí šťávu a podlévání je naprosto zbytečné, až nevhodné. Prostě každý zná ten svůj "tlakáč" a podle něj se přizpůsobí.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Maso by po uvaření mělo být křehké jako dortík a pod vidličkou by se mělo rozpadat. Pokud ne, ještě chvíli povaříme pod tlakem. Jediné čemu již budeme věnovat pozornost, je vyndání vyvařených snítek tymiánu (pokud jsme nepoužili lístečky sušeného) a případnému dosolení dle chuti.
4
Takto připravené maso můžeme podávat s bramborem a okurkovým salátem, nebo z něj můžeme připravit takové to "rizoto" po česku, kdy maso vložíme na dozlatova osmaženou cibulku a přisypeme vařenou rýži. Vynikající jsou i bramborové nebo kynuté knedlíky, plněné touto vychladlou vepřovou směsí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

5
Jestliže chceme vepřovku použít jako pomazánku, tak již takto připravené horké maso promícháme, ono se pohybem vařečky, vidličky, šťouchadla rozmělní na ještě menší kousky a necháme ho vychladnout. Už po vychladnutí je už tento základ vynikající a můžeme ho mazat na krajíce čerstvého chleba a podávat se zeleninovými saláty, sterilovanou zeleninou... a nebo ho po částech odebírat a dochucovat dle vlastní chuti: plnotučná hořčice, kozí rohy, nakládaná kapie či okurky, chilli pasta...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený česnek Drcený kmín Pepř mletý Sádlo Sůl Tymián Vepřová plec

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Zelný salát III.

Zelný salát III.

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Svařák

Svařák

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
14
Česneková pomazánka s mascarpone
Česneková pomazánka s…
13
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřový guláš
Vepřový guláš
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v…
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact