• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřovka z papiňáku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
11fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso - plec, krkovice... dle chuti
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • 4
      ks cibule 3 -

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno přilepí, po osmažení se samo odlepí, čili: neobracíme dřív, než se samo odlepí!
2
Teprve po osmažení maso ochutíme solí, pepřem, kmínem. Podlijeme malým množstvím vody, přihodíme hrubě pokrájenou cibuli, hrnec uzavřeme a dáme vařit.
3
Doba vaření je dlouhá podle toho, zda jsme maso pokrájeli nebo nechali vcelku.
4
Pokrájené maso podlijeme cca 1 dl vody a povaříme asi 10 minut. Natlakováním pak samo necháme dojít.
5
Pokud maso necháme vcelku, podlijeme asi 2 dcl vody a vaříme asi 25 minut, pak odstavíme a necháme dojít. Po odtlakování maso zkontrolujeme, případně dobu varu o chvíli prodloužíme. Doba varu záleží i na výkonnosti hrnce (kolik páry během vaření uniká).
6
Během vaření hrnec můžeme zkontrolovat tak, že hrncem zahýbáme a zjistíme, zda se nám nevyvařila všechna tekutina, pak by se mohlo maso připálit. :-(
7
V hrnci by mělo zůstat i po uvaření přiměřené množství šťávy, které použijeme na přelití masa při podávání.
8
Maso podáváme s bramborem a dušenou mrkví nebo knedlíkem se zelím. Výborné je i s čerstvým pečivem a hořčicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo…

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 19. 2. 2018 13:17

    ...Moski, 25 minut po natlakování :)

  • Moski | 18. 2. 2018 22:48

    Těmi 25 minutami vaření je myšleno 25 minut od natlakování nebo od začátku vaření?

  • Klára Rážková | 16. 4. 2016 11:06

    Tak dobré šťavnaté maso co se dá jíst lžičkou jako dort jsem nazažila a také jsem se nechala inspirovat tou dušenou mrkví. Vynikající <3 .

  • Jindra Krajnikova | 28. 5. 2015 11:02

    Vynikajici recept. Maso nema chybu a stava z cibule je delikatesni.

  • Jana | 27. 5. 2013 18:16

    Masíčko jako máslíčko :-D , v puse se úplně rozplynulo :-D .

  • marie | 14. 9. 2012 11:14

    Tak to vyzkouším ,také aspon nemusím zapínát troubu. :-) =-O uvidíme jak to bude mojím chutnat

  • Helena Písková | 19. 8. 2012 19:16

    Neočekávala jsem tak perfektní maso, spíš jsem byla zvědavá a dost skeptická. Maso bylo výborně šťavnaté, dalo se jíst jen s chlebem.

  • Janaso | 22. 1. 2012 18:26

    Výborné!

  • Janaso | 22. 1. 2012 18:25

    Výborné!

  • hopik | 20. 12. 2011 09:11

    To se nedivim,ze mel radost,kdyz maso delate malo kdy. Chudka chlap

  • Dana Hájková | 2. 12. 2011 07:10

    mmm, když chceš něco nového zkusit, tak si přečti recept pořádně ;-) , je tam psáno, že záleží na výkonnosti hrnce, a že se má kontrolovat. Mě se povedla večeře na výbornou a postupovala jsem podle toho, co je zde napsáno, bylo by mi líto maso vyhodit ;-) . Dana

  • mmm | 12. 11. 2011 13:12

    no, po 10 min. s 1 dcl vody černé jako uhel. Můžu vyhodit.

  • Naďa Chloudová | 14. 9. 2011 09:47

    Maso dělám málokdy, spíš zeleninu, sýry, těstoviny nebo rybu a tak. Manželovi jsem s títo masíčkem, které bylo jak máslo, udělala velkou radost a musím říst, že mi taky chutnalo.

  • Janina | 24. 6. 2011 11:32

    Chuťově výborné, masíčko jemné a hlavně skoro bez práce. Paráda!

  • Alfi | 18. 6. 2011 11:04

    Maso bylo hotový dřív než brambory a bylo fantastický.Pokrájela jsem ho,nechala syčet 5 minut,vypla a asi za 15 minut otevřela.Omáčka má grády!A to jsem syčáka doma použila prvně-nechtěný svatební dar :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Pepř mletý Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

27
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
23
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
22
Brambory s kapustou a sýrem - zapečené
Brambory s kapustou a…
19
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
AHA.cz Siniaková zářila na Maledivách: Kačko, kdo tě to fotí?

Siniaková zářila na Maledivách: Kačko, kdo tě to fotí?

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Outfit podle Leony Machálkové: Jak nosit satén po padesátce a vypadat skvěle na každém večírku

Outfit podle Leony Machálkové: Jak nosit satén po padesátce a vypadat skvěle na každém večírku

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Zlatovláska Kotrbová (†78) zmizela z veřejného života: Co prozradila poslední fotka?

Zlatovláska Kotrbová (†78) zmizela z veřejného života: Co prozradila poslední fotka?

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

Další doporučené recepty:

Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo…
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřový guláš
Vepřový guláš
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact