• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřovka z papiňáku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
Vepřovka z papiňáku
11fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso - plec, krkovice... dle chuti
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • 4
      ks cibule 3 -

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno přilepí, po osmažení se samo odlepí, čili: neobracíme dřív, než se samo odlepí!
2
Teprve po osmažení maso ochutíme solí, pepřem, kmínem. Podlijeme malým množstvím vody, přihodíme hrubě pokrájenou cibuli, hrnec uzavřeme a dáme vařit.
3
Doba vaření je dlouhá podle toho, zda jsme maso pokrájeli nebo nechali vcelku.
4
Pokrájené maso podlijeme cca 1 dl vody a povaříme asi 10 minut. Natlakováním pak samo necháme dojít.
5
Pokud maso necháme vcelku, podlijeme asi 2 dcl vody a vaříme asi 25 minut, pak odstavíme a necháme dojít. Po odtlakování maso zkontrolujeme, případně dobu varu o chvíli prodloužíme. Doba varu záleží i na výkonnosti hrnce (kolik páry během vaření uniká).
6
Během vaření hrnec můžeme zkontrolovat tak, že hrncem zahýbáme a zjistíme, zda se nám nevyvařila všechna tekutina, pak by se mohlo maso připálit. :-(
7
V hrnci by mělo zůstat i po uvaření přiměřené množství šťávy, které použijeme na přelití masa při podávání.
8
Maso podáváme s bramborem a dušenou mrkví nebo knedlíkem se zelím. Výborné je i s čerstvým pečivem a hořčicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar

Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo…

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 19. 2. 2018 13:17

    ...Moski, 25 minut po natlakování :)

  • Moski | 18. 2. 2018 22:48

    Těmi 25 minutami vaření je myšleno 25 minut od natlakování nebo od začátku vaření?

  • Klára Rážková | 16. 4. 2016 11:06

    Tak dobré šťavnaté maso co se dá jíst lžičkou jako dort jsem nazažila a také jsem se nechala inspirovat tou dušenou mrkví. Vynikající <3 .

  • Jindra Krajnikova | 28. 5. 2015 11:02

    Vynikajici recept. Maso nema chybu a stava z cibule je delikatesni.

  • Jana | 27. 5. 2013 18:16

    Masíčko jako máslíčko :-D , v puse se úplně rozplynulo :-D .

  • marie | 14. 9. 2012 11:14

    Tak to vyzkouším ,také aspon nemusím zapínát troubu. :-) =-O uvidíme jak to bude mojím chutnat

  • Helena Písková | 19. 8. 2012 19:16

    Neočekávala jsem tak perfektní maso, spíš jsem byla zvědavá a dost skeptická. Maso bylo výborně šťavnaté, dalo se jíst jen s chlebem.

  • Janaso | 22. 1. 2012 18:26

    Výborné!

  • Janaso | 22. 1. 2012 18:25

    Výborné!

  • hopik | 20. 12. 2011 09:11

    To se nedivim,ze mel radost,kdyz maso delate malo kdy. Chudka chlap

  • Dana Hájková | 2. 12. 2011 07:10

    mmm, když chceš něco nového zkusit, tak si přečti recept pořádně ;-) , je tam psáno, že záleží na výkonnosti hrnce, a že se má kontrolovat. Mě se povedla večeře na výbornou a postupovala jsem podle toho, co je zde napsáno, bylo by mi líto maso vyhodit ;-) . Dana

  • mmm | 12. 11. 2011 13:12

    no, po 10 min. s 1 dcl vody černé jako uhel. Můžu vyhodit.

  • Naďa Chloudová | 14. 9. 2011 09:47

    Maso dělám málokdy, spíš zeleninu, sýry, těstoviny nebo rybu a tak. Manželovi jsem s títo masíčkem, které bylo jak máslo, udělala velkou radost a musím říst, že mi taky chutnalo.

  • Janina | 24. 6. 2011 11:32

    Chuťově výborné, masíčko jemné a hlavně skoro bez práce. Paráda!

  • Alfi | 18. 6. 2011 11:04

    Maso bylo hotový dřív než brambory a bylo fantastický.Pokrájela jsem ho,nechala syčet 5 minut,vypla a asi za 15 minut otevřela.Omáčka má grády!A to jsem syčáka doma použila prvně-nechtěný svatební dar :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Pepř mletý Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

54
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
35
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
29
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové…
28
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
28
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Šárka Krausová končí v seriálu Ulice: Je za tím těhotenství?

Šárka Krausová končí v seriálu Ulice: Je za tím těhotenství?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky na smetaně
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky plněné sýrem
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřové závitky v římském hrnci
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo polotovar
Vepřovka z papiňáku - pomazánka nebo…
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Vepřový guláš
Vepřový guláš
  • Recepty.cz
  • Vepřovka z papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact