• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: 190 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Klasika v moderním kabátu. Výpečky z vepřové krkovice servírované s křupavými bramboráčky a zahuštěným špenátem.

Suroviny

4 porce
  • vepřové výpečky
    • 800
      g vepřová krkovice nebo prorostlejší vepřové plece
    • 2
      ks cibule velké
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce červená paprika sladká, mletá
    • 2
      lžička sůl
    • mletý kmín podle chuti
  • špenát s bešamelem
    • 600
      g špenát čerstvý
    • ghí nebo olej
    • 2
      ks cibule menší
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 400
      ml vývar
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
  • bramboráčky
    • 540
      g brambory varný typ B
    • 2
      ks vejce z volného chovu
    • 90
      g polohrubá mouka
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka sušená
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • ghí na smažení

Postup přípravy receptu

1
Maso vyndejte z ledničky alespoň 2 hodiny před pečením, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 140 °C. Maso nakrájejte na kousky a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem rozložte v pekáči. Promíchejte s paprikou a solí, můžete přidat i kmín.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pekáč přiklopte nebo natěsno zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny do trouby. Poté odkryjte, teplotu zvyšte na 190 °C a maso pečte, dokud se neodpaří veškerá tekutina a nebude ze všech stran dozlatova. Každých 15 minut je obraťte. Tip: Pokud byste na maso zapomněli a připeklo se vám více, než jste chtěli, přidejte k němu půl naběračky vývaru a promíchejte.
3
Špenát zbavte dřevnatých stonků a důkladně jej properte. Krátce spařte ve vroucí osolené vodě a ihned prudce ochlaďte proudem ledové vody. V hrnci na 1 lžíci přepuštěného másla nebo oleje orestujte najemno nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, vmíchejte mouku, krátce orestujte a zalijte smetanou. Poté přilijte vývar, osolte a na mírném plameni nechce probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Může to trvat tak 15 minut. Špenát důkladně vymačkejte, aby v něm nezůstala voda, a přidejte jej do omáčky. Pomocí tyčového mixéru rozmixujte. Ochuťte drceným česnekem, solí a pepřem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

4
Oloupané brambory nastrouhejte najemno. Přebytečnou vodu vymačkejte a slijte. Přidejte vejce, mouku, utřený česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř, vypracujte hladké těsto. Na pánvi rozehřejte větší množství přepuštěného másla a pomocí lžíce tvořte malé bramboráčky. Opékejte je na mírném plameni z obou stran dozlatova a odkládejte na papírové utěrky.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výpečky na víně

Výpečky na víně

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Bramboráky Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Pečení Smažení Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená paprika Česnek Cibule Drcený kmín Ghí Hladká mouka Majoránka Mletý kmín Pepř mletý Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Špenát Sůl Vejce Vepřová krkovice Vývar

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

94
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
46
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…

Zajímavé články

Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
AHA.cz Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Blesk pro ženy Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Legenda pop-music Barry Manilow: Rakovina plic!

Legenda pop-music Barry Manilow: Rakovina plic!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

Další doporučené recepty:

Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě
Vepřové v mrkvi
Vepřové v mrkvi
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky …
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se špenátem a…
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
  • Recepty.cz
  • Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact