• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: 190 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Klasika v moderním kabátu. Výpečky z vepřové krkovice servírované s křupavými bramboráčky a zahuštěným špenátem.

Suroviny

4 porce
  • vepřové výpečky
    • 800
      g vepřová krkovice nebo prorostlejší vepřové plece
    • 2
      ks cibule velké
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce červená paprika sladká, mletá
    • 2
      lžička sůl
    • mletý kmín podle chuti
  • špenát s bešamelem
    • 600
      g špenát čerstvý
    • ghí nebo olej
    • 2
      ks cibule menší
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 400
      ml vývar
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
  • bramboráčky
    • 540
      g brambory varný typ B
    • 2
      ks vejce z volného chovu
    • 90
      g polohrubá mouka
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka sušená
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • ghí na smažení

Postup přípravy receptu

1
Maso vyndejte z ledničky alespoň 2 hodiny před pečením, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 140 °C. Maso nakrájejte na kousky a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem rozložte v pekáči. Promíchejte s paprikou a solí, můžete přidat i kmín.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pekáč přiklopte nebo natěsno zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny do trouby. Poté odkryjte, teplotu zvyšte na 190 °C a maso pečte, dokud se neodpaří veškerá tekutina a nebude ze všech stran dozlatova. Každých 15 minut je obraťte. Tip: Pokud byste na maso zapomněli a připeklo se vám více, než jste chtěli, přidejte k němu půl naběračky vývaru a promíchejte.
3
Špenát zbavte dřevnatých stonků a důkladně jej properte. Krátce spařte ve vroucí osolené vodě a ihned prudce ochlaďte proudem ledové vody. V hrnci na 1 lžíci přepuštěného másla nebo oleje orestujte najemno nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, vmíchejte mouku, krátce orestujte a zalijte smetanou. Poté přilijte vývar, osolte a na mírném plameni nechce probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Může to trvat tak 15 minut. Špenát důkladně vymačkejte, aby v něm nezůstala voda, a přidejte jej do omáčky. Pomocí tyčového mixéru rozmixujte. Ochuťte drceným česnekem, solí a pepřem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

4
Oloupané brambory nastrouhejte najemno. Přebytečnou vodu vymačkejte a slijte. Přidejte vejce, mouku, utřený česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř, vypracujte hladké těsto. Na pánvi rozehřejte větší množství přepuštěného másla a pomocí lžíce tvořte malé bramboráčky. Opékejte je na mírném plameni z obou stran dozlatova a odkládejte na papírové utěrky.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výpečky na víně

Výpečky na víně

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Bramboráky Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Pečení Smažení Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená paprika Česnek Cibule Drcený kmín Ghí Hladká mouka Majoránka Mletý kmín Pepř mletý Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Špenát Sůl Vejce Vepřová krkovice Vývar

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

21
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
20
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě
Vepřové v mrkvi
Vepřové v mrkvi
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky …
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se špenátem a…
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
  • Recepty.cz
  • Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact