• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: 190 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Klasika v moderním kabátu. Výpečky z vepřové krkovice servírované s křupavými bramboráčky a zahuštěným špenátem.

Suroviny

4 porce
  • vepřové výpečky
    • 800
      g vepřová krkovice nebo prorostlejší vepřové plece
    • 2
      ks cibule velké
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce červená paprika sladká, mletá
    • 2
      lžička sůl
    • mletý kmín podle chuti
  • špenát s bešamelem
    • 600
      g špenát čerstvý
    • ghí nebo olej
    • 2
      ks cibule menší
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 400
      ml vývar
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
  • bramboráčky
    • 540
      g brambory varný typ B
    • 2
      ks vejce z volného chovu
    • 90
      g polohrubá mouka
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka sušená
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • ghí na smažení

Postup přípravy receptu

1
Maso vyndejte z ledničky alespoň 2 hodiny před pečením, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 140 °C. Maso nakrájejte na kousky a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem rozložte v pekáči. Promíchejte s paprikou a solí, můžete přidat i kmín.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pekáč přiklopte nebo natěsno zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny do trouby. Poté odkryjte, teplotu zvyšte na 190 °C a maso pečte, dokud se neodpaří veškerá tekutina a nebude ze všech stran dozlatova. Každých 15 minut je obraťte. Tip: Pokud byste na maso zapomněli a připeklo se vám více, než jste chtěli, přidejte k němu půl naběračky vývaru a promíchejte.
3
Špenát zbavte dřevnatých stonků a důkladně jej properte. Krátce spařte ve vroucí osolené vodě a ihned prudce ochlaďte proudem ledové vody. V hrnci na 1 lžíci přepuštěného másla nebo oleje orestujte najemno nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, vmíchejte mouku, krátce orestujte a zalijte smetanou. Poté přilijte vývar, osolte a na mírném plameni nechce probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Může to trvat tak 15 minut. Špenát důkladně vymačkejte, aby v něm nezůstala voda, a přidejte jej do omáčky. Pomocí tyčového mixéru rozmixujte. Ochuťte drceným česnekem, solí a pepřem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

4
Oloupané brambory nastrouhejte najemno. Přebytečnou vodu vymačkejte a slijte. Přidejte vejce, mouku, utřený česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř, vypracujte hladké těsto. Na pánvi rozehřejte větší množství přepuštěného másla a pomocí lžíce tvořte malé bramboráčky. Opékejte je na mírném plameni z obou stran dozlatova a odkládejte na papírové utěrky.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výpečky na víně

Výpečky na víně

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Bramboráky Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Pečení Smažení Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená paprika Česnek Cibule Drcený kmín Ghí Hladká mouka Majoránka Mletý kmín Pepř mletý Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Špenát Sůl Vejce Vepřová krkovice Vývar

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

175
Salát do ruky
Salát do ruky
135
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
88
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
79
Bramboráčky s houbami na smetaně
Bramboráčky s houbami na…
75
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Divoké ceny VMA: Bradavky, trapasy i pubické chlupy

Divoké ceny VMA: Bradavky, trapasy i pubické chlupy

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě
Vepřové v mrkvi
Vepřové v mrkvi
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky …
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se špenátem a…
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
  • Recepty.cz
  • Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact