• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vepřové ve smetanových kedlubnách
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové ve smetanových kedlubnách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřová plec
    • 500
      g kedlubny oloupané
    • 2
      ks cibule
    • tymián dle chuti
    • 4
      ks česnek 3 -
    • sádlo nebo olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce hladká mouka cca

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibule pokrájíme na jemno a česnek drobně nasekáme. Oloupané kedlubny pokrájíme na kostičky nebo hranolky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso, které necháme ze všech stran zatáhnout a následně vsypeme rozvonět česnek s tymiánem.
3
Maso podlijeme troškou vývaru nebo vody a dusíme pod poklicí, na mírném ohni doměkka. Maso nenecháme zcela ponořené, jen tolik, kolik je nutné. Dle potřeby mícháme a podléváme. Když je maso měkké, přisypeme kedlubnu a dodusíme i tu doměkka - na skus.
4
Pak maso s kedlubnou zaprášíme moukou, vše promícháme a necháme provařit. Vyndáme vyvařené snítky z tymiánu, pokud jsme nepoužili jen lístečky. Přilijeme smetanu, necháme probublat, případně dosolíme, opepříme a máme hotovo.
5
Podáváme s bramborem, těstovinami, rýží...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové na rajčatech s mangem

Vepřové na rajčatech s mangem

Vepřová panenka po středomořském způsobu

Vepřová panenka po středomořském…

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kedlubny Pepř mletý Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Tymián Vepřová plec

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Hummus

Hummus

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

21
České perníčky bez vážení
České perníčky bez vážení
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Vepřové na česneku
Vepřové na česneku
14
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Zdeněk Pohlreich po návštěvě Hezuckého: Jak na tom je?

Zdeněk Pohlreich po návštěvě Hezuckého: Jak na tom je?

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Vepřové v alobalu
Vepřové v alobalu
Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě
Vepřové v mrkvi
Vepřové v mrkvi
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a…
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky …
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se špenátem a…
  • Recepty.cz
  • Vepřové ve smetanových kedlubnách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact