• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové ve smetanových kedlubnách
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové ve smetanových kedlubnách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřová plec
    • 500
      g kedlubny oloupané
    • 2
      ks cibule
    • tymián dle chuti
    • 4
      ks česnek 3 -
    • sádlo nebo olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce hladká mouka cca

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibule pokrájíme na jemno a česnek drobně nasekáme. Oloupané kedlubny pokrájíme na kostičky nebo hranolky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso, které necháme ze všech stran zatáhnout a následně vsypeme rozvonět česnek s tymiánem.
3
Maso podlijeme troškou vývaru nebo vody a dusíme pod poklicí, na mírném ohni doměkka. Maso nenecháme zcela ponořené, jen tolik, kolik je nutné. Dle potřeby mícháme a podléváme. Když je maso měkké, přisypeme kedlubnu a dodusíme i tu doměkka - na skus.
4
Pak maso s kedlubnou zaprášíme moukou, vše promícháme a necháme provařit. Vyndáme vyvařené snítky z tymiánu, pokud jsme nepoužili jen lístečky. Přilijeme smetanu, necháme probublat, případně dosolíme, opepříme a máme hotovo.
5
Podáváme s bramborem, těstovinami, rýží...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové na rajčatech s mangem

Vepřové na rajčatech s mangem

Vepřová panenka po středomořském způsobu

Vepřová panenka po středomořském…

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kedlubny Pepř mletý Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Tymián Vepřová plec

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Podkova - dort

Podkova - dort

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

79
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
35
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
34
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
31
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Vepřové v alobalu
Vepřové v alobalu
Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě
Vepřové v mrkvi
Vepřové v mrkvi
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a…
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky …
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se špenátem a…
  • Recepty.cz
  • Vepřové ve smetanových kedlubnách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact