• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové v pekáčku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové v pekáčku

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 57
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové v pekáčku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřová krkovice nebo kýta
    • olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 4
      stroužek prolisovaný česnek
    • 2
      lžíce hořčice
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g slanina
    • červené víno

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným česnekem. Každý plátek potřeme ještě po jedné straně hořčicí. Do vymazaného pekáčku (může být i z varného skla) vložíme plátky masa, pokryjeme krájenými rajčaty, paprikami, plátky slaniny a cibulí a opět pokračujeme další vrstvou masa. Když již nemáme žádné přísady zajijeme maso v pekáčku červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem nebo poklicí a vložíme do trouby. Pečeme do změknutí. Podáváme s hranolky nebo chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové kapsy ve smetanových bramborách

Vepřové kapsy ve smetanových…

Znojemské vepřové plátky

Znojemské vepřové plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majoránka | 16. 12. 2012 14:49

    Nejdříve jsem z receptu měla obavy, trošku mi připadal jako když pejsek s kočičkou pekli dort, ale výsledek mě příjemně překvapil... :-)

  • Zdenka Kocmichová | 31. 5. 2010 14:18

    Výborné. A to jsem nedávala slaninu (nemusím) a červené víno (nebylo). Olizovali jsme se až za ušima. Díky, hodnotím za 1!

  • Jarka Mastilová | 6. 1. 2009 08:40

    vyzkoušeli jsme z krkovice,příloha vařené brambory,skvělá 1 za dobrý nedělní oběd.

  • Kamil | 10. 7. 2008 10:02

    Dělal jsem z kýty, masíčko výborné, šťavnaté, mňam:o)

  • Lenka walová | 7. 1. 2008 08:39

    Bylo to výborné, jednoduché a rychlé jídlo.

  • Di | 23. 5. 2007 07:45

    Maso i zelenina pustily vždy dost vody a dlouho trvalo, než se alespoň trochu vypekla. To už byla ale zelenina na kaši. Tak jsem trochu inovovala: maso jsem nejprve lehce osmahla (lze i na sucho), pak teprve okořenila, zalila výpekem s trochou vody, trochou vína a hned pekla. Zelenina zůstala celá, maso bylo měkoučké a zůstalo jen nepříliš velké množství zahoustlé šťávičky.

  • Zapletalka | 25. 2. 2007 19:29

    Moc dobroučké, také dávám mražené lečo

  • Handula | 25. 2. 2007 13:13

    Moc nám chutnalo. trochu jsem si recept přizpůsobila našim chutím, ale bylo to vážně výborné. Dali jsme si k tomu amrické brambory a teď odpočíváme u kávičky.

  • Andra | 29. 1. 2007 08:17

    Použila som tiež sterilizované lečo, lebo som doma nemala čerstvú papriku. Mäso je vynikajúce, hodnotím 1.

  • Blanka | 26. 10. 2006 21:03

    Dneska jsem dělala. Výýýborné. Všichni si pomlaskávali. Hodnotím za 1.

  • Jana Kutačová | 1. 5. 2006 09:44

    Já jsem naspod pekáčku naskládala brambory nakrájené na kolečka,maso posypala mraž.zeleninovou směsí"Lečo" a bylo to móóc dobroučké..o)

  • Dáša Dočkalová | 23. 3. 2006 14:18

    Neodolala jsem a vyzkoušela , chut´ vynikající dávám za 1.

  • Érinka | 23. 2. 2006 20:27

    Doma hodnoceno hóóódně kladně! :-D Móóć jsme si pochutnali!!! :-p

  • Marie Horáková | 18. 2. 2006 16:09

    Dnes jsme měli k obědu, bylo to dobré, ale po přečtění všech komentářů jsem očekávala, že to bude lepší.

  • Jana Vítková | 18. 2. 2006 10:56

    Dělala jsem včera ( bez naložení - měli jsme hlad ) a opravdu to bylo moc dobré. Jenom jsem taťkovi musela otevřít lepší víno, nic obyč jsme neměli, ale když to ochutnal, tak se nezlobil. Dávám 1*.

  • Aja | 17. 2. 2006 13:04

    Pro Michaela - teď jsem to dělala a mám to ještě v oku. Dělala jsem ze 6 velkých krůtích řízků, mezi to zeleninu atd. Dala jsem do menšího pekáčku z varného skla a měla jsem na sobě 3 vrstvy masa a mezi tím to ostatní. Nejprve jsem to zalila tak, že to víno bylo asi 1 cm nad maso a to bylo moc. Během pečení jsem odlila a jak jsem psala v předchozím komentáři to už byla šťávička hlavně na úplném konci pečení krásně nahnědláí s rozpečenou zeleninou a dobrá. Doporučuji tedy zalévat jestě míň než je poslední vrstva masa tak do 3/4 výšky ingrediencí v pekáči. Nejprve jsem pekla pod pokličkou a pak bez poklice. Ještě jsem mezi maso a zeleninu přidala plátky debrecínky. celkem jsem pekla asi hodinu a 10 minut při 220°.

  • Michel | 17. 2. 2006 12:50

    Prosím o radu,kolik se dává vína popř.piva.Mají být vrstvy zalité?Děkuji

  • Aja | 17. 2. 2006 12:42

    Dělala jsem z krůtích řízků, krásně se to upeklo, šťáva tedy víno se vypeklo a udělalo se zeleninou dobrý sos. Podávala jsem k tomu restované brambory. Nejprve jsem dala vína asi moc, tak jsem ho během pečení odlila a pak už to bylo výborné

  • Alice | 16. 2. 2006 13:50

    Nechala jsem se nalákat komentáři a udělala k obědu, dala jsem také mražené řajčata a papriky, moc, moc dobré

  • Naďa Hurdálková | 16. 2. 2006 10:11

    Nemám k tomu co dodat,protože jsem neměla čerstvé suroviny(rajčata,papriky)použila jsem naložené(domácí lečo).Výsledek byl vynikající,hodnotím za 1,jako ostatně vše od pí Vencové.

  • Ondra | 16. 2. 2006 08:21

    Zkusil jsem a lahoda!!! Musím dát za 1 :-)

  • Mirča | 15. 2. 2006 13:15

    Včera jsem to uklohnila , bylo to úžasné !! Bála jsem se kombinace rajčata - víno. Ale je to super.Jen tak s bílým pečivem to nemá chybu!!

  • Ondra | 15. 2. 2006 12:06

    Tak tohle jdu zkusit a pak ohodnotímNa první pokuk to vypadá víc než dobře:-)

  • Fleur | 14. 2. 2006 09:10

    Pro Evu: záleží na tom co se dá za maso, zda vepřová krkovice nebo kuřecí či krůtí - vepřové se peče tak kolem 3/4 hodiny, kuřecí, krůtí řízky a vepř. kýta dobu kratší. Je to fakt velmi individuální při pečení vyzkoušejte, jak je maso měkké. Teplota trouby 200 °C ke konci může být i trochu více

  • eva | 14. 2. 2006 04:40

    jak dlouho se to pece?

  • Luba | 13. 2. 2006 18:50

    Místo vínem jsem zalila černým pivem a je to opravdu výborné

  • Jarmila Huhulová | 7. 2. 2006 19:48

    Díky za recept, rychlé, dobré

  • Kája | 3. 2. 2006 13:03

    Nejdřív jsem se tohoto receptu bála, ale pak jsem dělala na narozeniny a všem chutnalo

  • Di | 14. 1. 2006 15:41

    Velmi dobré a druhý den po ohřátí ještě lepší.

  • Luba | 6. 12. 2005 23:30

    Alina má pravdu

  • Alina | 6. 12. 2005 14:02

    Pro Zoru- nezalévejte tak aby bylo ponořené, to ne já dávám tak něco více než 3 dl na střední pekáč, je to velmi šťsvnaté a dá to dobráý sos, oni pustí šťávu i rajčata atd...

  • Zora | 6. 12. 2005 12:52

    p.VencovejChcela by som sa spýtať, či toho červeného vínatreba úplne zaliať po povrch alebo len podliať.

  • renata | 31. 3. 2005 19:14

    Mila kucharko-online, mate dobry napad dat si filtr na pani Vencovou, ale takovou kucharku nemuzu darovat babicce:-)

  • Staňka | 5. 2. 2005 19:21

    Oli, peču při 200 °stupních v elektrické troubě na horní i dolní pečení

  • oli | 1. 2. 2005 17:23

    prosim, jak dlouho a na kolik stupnu se to pece??diky

  • Jaroslav Otta | 14. 1. 2005 13:36

    To samé ale pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Dále viz postup.Místo vína zalijeme před koncem šlehačkou a posypeme strouhaným sýrem.

  • Kuchařka on-line | 13. 1. 2005 15:26

    Paní Vencová nám poslala úctihodných 154 receptů. V rozšířeném vyhledávání v menu vyberte autora Vlasta Vencová, dejte "Vyhledat" a máte kuchařku paní Vencové ;)

  • Renata | 13. 1. 2005 15:06

    Alino, ja myslim, ze p. Vencova tu napsala uz spoustu receptu, ja je ani nestiham delat a to jsem na MD:-)Jeden lepsi nez druhy........

  • Alina | 12. 1. 2005 18:53

    Máte pravdu Renato, měla by p. Vencová o vydání kuchařky uvažovat, protože její recepty dělám pravidelně a naší rodině chutnají. Jestlí má pí V. ještě nějaké další ať se s námi podělí!!!

  • Renata | 12. 1. 2005 17:09

    vyborne!!!! Pani Vencova vase recepty zboznuju, nechtela byste vydat kucharku?

  • Alina | 11. 1. 2005 18:16

    Moc nám chutnalo

  • Jana Marchalinova | 11. 1. 2005 08:44

    Vyborne, velmi stavnate, moze sa podavat aj so zapekanymi zemiakmi.

  • Lubor | 16. 9. 2004 19:42

    Výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hořčice Mletá paprika Olej Paprika Pepř mletý Prolisovaný česnek Rajčata Slanina Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Chuťovky (jednohubky) z listového těsta

Chuťovky (jednohubky) z listového…

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
21
Ostré řízky z krkovice
Ostré řízky z krkovice
16
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Filip Jankovič a jeho partner: Těžká autonehoda kvůli mikrospánku! Zasahoval vrtulník, Karel je po operaci!

Filip Jankovič a jeho partner: Těžká autonehoda kvůli mikrospánku! Zasahoval vrtulník, Karel je po operaci!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

  • Recepty.cz
  • Vepřové v pekáčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact