• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové v pekáčku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové v pekáčku

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 57
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové v pekáčku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřová krkovice nebo kýta
    • olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 4
      stroužek prolisovaný česnek
    • 2
      lžíce hořčice
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g slanina
    • červené víno

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným česnekem. Každý plátek potřeme ještě po jedné straně hořčicí. Do vymazaného pekáčku (může být i z varného skla) vložíme plátky masa, pokryjeme krájenými rajčaty, paprikami, plátky slaniny a cibulí a opět pokračujeme další vrstvou masa. Když již nemáme žádné přísady zajijeme maso v pekáčku červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem nebo poklicí a vložíme do trouby. Pečeme do změknutí. Podáváme s hranolky nebo chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové kapsy ve smetanových bramborách

Vepřové kapsy ve smetanových…

Vepřové kotlety plněné drůbežími játry

Vepřové kotlety plněné drůbežími játry

Vepřové kousky s falešnou marinádou

Vepřové kousky s falešnou marinádou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majoránka | 16. 12. 2012 14:49

    Nejdříve jsem z receptu měla obavy, trošku mi připadal jako když pejsek s kočičkou pekli dort, ale výsledek mě příjemně překvapil... :-)

  • Zdenka Kocmichová | 31. 5. 2010 14:18

    Výborné. A to jsem nedávala slaninu (nemusím) a červené víno (nebylo). Olizovali jsme se až za ušima. Díky, hodnotím za 1!

  • Jarka Mastilová | 6. 1. 2009 08:40

    vyzkoušeli jsme z krkovice,příloha vařené brambory,skvělá 1 za dobrý nedělní oběd.

  • Kamil | 10. 7. 2008 10:02

    Dělal jsem z kýty, masíčko výborné, šťavnaté, mňam:o)

  • Lenka walová | 7. 1. 2008 08:39

    Bylo to výborné, jednoduché a rychlé jídlo.

  • Di | 23. 5. 2007 07:45

    Maso i zelenina pustily vždy dost vody a dlouho trvalo, než se alespoň trochu vypekla. To už byla ale zelenina na kaši. Tak jsem trochu inovovala: maso jsem nejprve lehce osmahla (lze i na sucho), pak teprve okořenila, zalila výpekem s trochou vody, trochou vína a hned pekla. Zelenina zůstala celá, maso bylo měkoučké a zůstalo jen nepříliš velké množství zahoustlé šťávičky.

  • Zapletalka | 25. 2. 2007 19:29

    Moc dobroučké, také dávám mražené lečo

  • Handula | 25. 2. 2007 13:13

    Moc nám chutnalo. trochu jsem si recept přizpůsobila našim chutím, ale bylo to vážně výborné. Dali jsme si k tomu amrické brambory a teď odpočíváme u kávičky.

  • Andra | 29. 1. 2007 08:17

    Použila som tiež sterilizované lečo, lebo som doma nemala čerstvú papriku. Mäso je vynikajúce, hodnotím 1.

  • Blanka | 26. 10. 2006 21:03

    Dneska jsem dělala. Výýýborné. Všichni si pomlaskávali. Hodnotím za 1.

  • Jana Kutačová | 1. 5. 2006 09:44

    Já jsem naspod pekáčku naskládala brambory nakrájené na kolečka,maso posypala mraž.zeleninovou směsí"Lečo" a bylo to móóc dobroučké..o)

  • Dáša Dočkalová | 23. 3. 2006 14:18

    Neodolala jsem a vyzkoušela , chut´ vynikající dávám za 1.

  • Érinka | 23. 2. 2006 20:27

    Doma hodnoceno hóóódně kladně! :-D Móóć jsme si pochutnali!!! :-p

  • Marie Horáková | 18. 2. 2006 16:09

    Dnes jsme měli k obědu, bylo to dobré, ale po přečtění všech komentářů jsem očekávala, že to bude lepší.

  • Jana Vítková | 18. 2. 2006 10:56

    Dělala jsem včera ( bez naložení - měli jsme hlad ) a opravdu to bylo moc dobré. Jenom jsem taťkovi musela otevřít lepší víno, nic obyč jsme neměli, ale když to ochutnal, tak se nezlobil. Dávám 1*.

  • Aja | 17. 2. 2006 13:04

    Pro Michaela - teď jsem to dělala a mám to ještě v oku. Dělala jsem ze 6 velkých krůtích řízků, mezi to zeleninu atd. Dala jsem do menšího pekáčku z varného skla a měla jsem na sobě 3 vrstvy masa a mezi tím to ostatní. Nejprve jsem to zalila tak, že to víno bylo asi 1 cm nad maso a to bylo moc. Během pečení jsem odlila a jak jsem psala v předchozím komentáři to už byla šťávička hlavně na úplném konci pečení krásně nahnědláí s rozpečenou zeleninou a dobrá. Doporučuji tedy zalévat jestě míň než je poslední vrstva masa tak do 3/4 výšky ingrediencí v pekáči. Nejprve jsem pekla pod pokličkou a pak bez poklice. Ještě jsem mezi maso a zeleninu přidala plátky debrecínky. celkem jsem pekla asi hodinu a 10 minut při 220°.

  • Michel | 17. 2. 2006 12:50

    Prosím o radu,kolik se dává vína popř.piva.Mají být vrstvy zalité?Děkuji

  • Aja | 17. 2. 2006 12:42

    Dělala jsem z krůtích řízků, krásně se to upeklo, šťáva tedy víno se vypeklo a udělalo se zeleninou dobrý sos. Podávala jsem k tomu restované brambory. Nejprve jsem dala vína asi moc, tak jsem ho během pečení odlila a pak už to bylo výborné

  • Alice | 16. 2. 2006 13:50

    Nechala jsem se nalákat komentáři a udělala k obědu, dala jsem také mražené řajčata a papriky, moc, moc dobré

  • Naďa Hurdálková | 16. 2. 2006 10:11

    Nemám k tomu co dodat,protože jsem neměla čerstvé suroviny(rajčata,papriky)použila jsem naložené(domácí lečo).Výsledek byl vynikající,hodnotím za 1,jako ostatně vše od pí Vencové.

  • Ondra | 16. 2. 2006 08:21

    Zkusil jsem a lahoda!!! Musím dát za 1 :-)

  • Mirča | 15. 2. 2006 13:15

    Včera jsem to uklohnila , bylo to úžasné !! Bála jsem se kombinace rajčata - víno. Ale je to super.Jen tak s bílým pečivem to nemá chybu!!

  • Ondra | 15. 2. 2006 12:06

    Tak tohle jdu zkusit a pak ohodnotímNa první pokuk to vypadá víc než dobře:-)

  • Fleur | 14. 2. 2006 09:10

    Pro Evu: záleží na tom co se dá za maso, zda vepřová krkovice nebo kuřecí či krůtí - vepřové se peče tak kolem 3/4 hodiny, kuřecí, krůtí řízky a vepř. kýta dobu kratší. Je to fakt velmi individuální při pečení vyzkoušejte, jak je maso měkké. Teplota trouby 200 °C ke konci může být i trochu více

  • eva | 14. 2. 2006 04:40

    jak dlouho se to pece?

  • Luba | 13. 2. 2006 18:50

    Místo vínem jsem zalila černým pivem a je to opravdu výborné

  • Jarmila Huhulová | 7. 2. 2006 19:48

    Díky za recept, rychlé, dobré

  • Kája | 3. 2. 2006 13:03

    Nejdřív jsem se tohoto receptu bála, ale pak jsem dělala na narozeniny a všem chutnalo

  • Di | 14. 1. 2006 15:41

    Velmi dobré a druhý den po ohřátí ještě lepší.

  • Luba | 6. 12. 2005 23:30

    Alina má pravdu

  • Alina | 6. 12. 2005 14:02

    Pro Zoru- nezalévejte tak aby bylo ponořené, to ne já dávám tak něco více než 3 dl na střední pekáč, je to velmi šťsvnaté a dá to dobráý sos, oni pustí šťávu i rajčata atd...

  • Zora | 6. 12. 2005 12:52

    p.VencovejChcela by som sa spýtať, či toho červeného vínatreba úplne zaliať po povrch alebo len podliať.

  • renata | 31. 3. 2005 19:14

    Mila kucharko-online, mate dobry napad dat si filtr na pani Vencovou, ale takovou kucharku nemuzu darovat babicce:-)

  • Staňka | 5. 2. 2005 19:21

    Oli, peču při 200 °stupních v elektrické troubě na horní i dolní pečení

  • oli | 1. 2. 2005 17:23

    prosim, jak dlouho a na kolik stupnu se to pece??diky

  • Jaroslav Otta | 14. 1. 2005 13:36

    To samé ale pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Dále viz postup.Místo vína zalijeme před koncem šlehačkou a posypeme strouhaným sýrem.

  • Kuchařka on-line | 13. 1. 2005 15:26

    Paní Vencová nám poslala úctihodných 154 receptů. V rozšířeném vyhledávání v menu vyberte autora Vlasta Vencová, dejte "Vyhledat" a máte kuchařku paní Vencové ;)

  • Renata | 13. 1. 2005 15:06

    Alino, ja myslim, ze p. Vencova tu napsala uz spoustu receptu, ja je ani nestiham delat a to jsem na MD:-)Jeden lepsi nez druhy........

  • Alina | 12. 1. 2005 18:53

    Máte pravdu Renato, měla by p. Vencová o vydání kuchařky uvažovat, protože její recepty dělám pravidelně a naší rodině chutnají. Jestlí má pí V. ještě nějaké další ať se s námi podělí!!!

  • Renata | 12. 1. 2005 17:09

    vyborne!!!! Pani Vencova vase recepty zboznuju, nechtela byste vydat kucharku?

  • Alina | 11. 1. 2005 18:16

    Moc nám chutnalo

  • Jana Marchalinova | 11. 1. 2005 08:44

    Vyborne, velmi stavnate, moze sa podavat aj so zapekanymi zemiakmi.

  • Lubor | 16. 9. 2004 19:42

    Výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hořčice Mletá paprika Olej Paprika Pepř mletý Prolisovaný česnek Rajčata Slanina Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Rumové řezy

Rumové řezy

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

260
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
168
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
132
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
111
Dýňová tortila
Dýňová tortila
82
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Vepřové v pekáčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact