• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřové v kapustě
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové v kapustě

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě
Vepřové v kapustě
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1200
      g vepřová krkovice bez kosti, libovější, nebo plec, karé, cca
    • sůl
    • drcený kmín
    • pepř mletý
  • Dále
    • 1
      kg kapusta cca
    • 200
      g anglická slanina nebo Váhalova...
    • olej nebo sádlo
    • 1
      ks cibule velká (nebo dvě střední)
    • 3
      stroužek česnek cca
    • 3
      dl vývar nebo voda, cca 2 -
    • masox - není nutný, pokud použijeme vývar

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso v celku nasolíme, opepříme a okmínujeme, zabalíme a dáme odležet nejlépe přes noc do chladna.
2
Na trošce sádla (oleje) osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata s pokrájenou slaninou. Pak osmaženou směs ve větším hrnci nebo kastrolu odstrčíme stranou a vložíme osmažit i předem nasolenou a nakořeněnou krkovici, plec, kýtu nebo karé ze všech stran dozlatova.
3
Když máme maso osmažené, přisypeme pokrájenou kapustu a nasekaný česnek, kterou promícháme se směsí cibule a slaniny, přilijeme vývar nebo vodu s kouskem masoxu (ne celý, pozor na slanost!) a pod poklicí dusíme na mírném plameni, za občasného promíchání kapusty a případného mírného podlití do změknutí masa cca 1,5 hodiny (dle druhu masa).
4
Kapusta by se nám měla rozdusit na jakési "omáčkové pyré", které budeme podávat s na plátky pokrájeným vepřovým masem, houskovým, kynutým nebo bramborovým knedlíkem, bramborovými noky, vařeným bramborem...
5
Použít můžeme i tlakový hrnec, pokud máme odhad, kolik tekutiny nám během vaření "odsyčí". Cca po 20-30 minutách vaření hrnec odstavíme, necháme dojít, zkontrolujeme a případně ještě dovaříme do změknutí masa..
6
Pokud jsme kapustu podlili víc než bylo nutné, můžeme ji zahustit troškou jíšky a nechat provařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mleté medailonky na kapustě

Mleté medailonky na kapustě

Medová kachna na kapustě

Medová kachna na kapustě

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Drcený kmín Kapusta Masox Olej Pepř mletý Sůl Vepřová krkovice Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Kynutý závin

Kynutý závin

Perníčky V.

Perníčky V.

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

49
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
47
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
32
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
27
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
25
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Vepřové špízy
Vepřové špízy
Vepřové uzené s ananasem
Vepřové uzené s ananasem
Vepřové v alobalu
Vepřové v alobalu
Vepřové v mrkvi
Vepřové v mrkvi
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové ve smetanových kedlubnách
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s bramboráčky a…
  • Recepty.cz
  • Vepřové v kapustě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact