• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové se špenátem

autor: Kyana
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové se špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Masíčko s omáčkou
    • 0,50
      kg vepřové maso
    • 1
      ks cibule větší
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • mletá sladká paprika
    • majoránka
    • bazalka sušená
    • oregáno sušené
    • 2
      lžíce hladká mouka
  • Palačinkové nudle
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • sůl
  • Špenát
    • 1
      balení špenátový protlak - mražený
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme těsto na palačinky, ze kterých budou jako příloha nudle. Mouku, mléko, vejce a sůl smícháme a necháme půl hodiny těsto odpočinout. Poté na pánvy uděláme klasické palačinky.
2
Mezitím si osmahneme cibuli a nakrájíme maso na kostičky (menší kostičky budou rychleji hotové), nakrájené maso dáme na cibulku a restujeme. Až když není maso červené osolíme, opepříme a přidáme kmín, mícháme, aby se maso nepřipálilo, po asi 3 min přidáme mletou papriku, bazalku a oregano, stále restujeme a mícháme, pak přidáme jednu polévkovou lžici hl.mouky - zaprášíme maso, zamícháme a podlejeme teplou vodou a necháme vařit, občas zamícháme a podléváme vodou. Je lepší podlévat menším množstvím vody, ale častěji - vždy teplou vodou. Takto vaříme do změknutí masa. Když je maso měkké, uděláme slabší jišku - 1 dcl vody + 1 lžice hl.mouky - mouku rozmícháme ve vodě v hrnečku a nalijeme na maso, zamícháme a necháme chviličku zavařit.
3
Špenát - do kastrulku nalijeme trochu oleje (kdo chce může osmahnout cibuli), vložíme špenátový protlak a krátce povaříme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, trochu mléka a nakonec vmícháme jedno celé vejce.
4
Hotové palačinky nakrájíme na dlouhé asi 1cm široké nudle a můžeme začít servírovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

Slaný závin se špenátem a sýrem feta

Slaný závin se špenátem a sýrem feta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z těstovin Z mléka / sýra Vepřové Z mouky/obilovin Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Mléko Mletá sladká paprika Mletý kmín Olej Oregáno Pepř mletý Polohrubá mouka Špenátový protlak - mražený Sůl Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

48
Knedlíky s borůvkovým žahourem
Knedlíky s borůvkovým…
36
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s…
28
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
28
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Vepřové se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact