• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové se špenátem

autor: Kyana
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové se špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Masíčko s omáčkou
    • 0,50
      kg vepřové maso
    • 1
      ks cibule větší
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • mletá sladká paprika
    • majoránka
    • bazalka sušená
    • oregáno sušené
    • 2
      lžíce hladká mouka
  • Palačinkové nudle
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • sůl
  • Špenát
    • 1
      balení špenátový protlak - mražený
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme těsto na palačinky, ze kterých budou jako příloha nudle. Mouku, mléko, vejce a sůl smícháme a necháme půl hodiny těsto odpočinout. Poté na pánvy uděláme klasické palačinky.
2
Mezitím si osmahneme cibuli a nakrájíme maso na kostičky (menší kostičky budou rychleji hotové), nakrájené maso dáme na cibulku a restujeme. Až když není maso červené osolíme, opepříme a přidáme kmín, mícháme, aby se maso nepřipálilo, po asi 3 min přidáme mletou papriku, bazalku a oregano, stále restujeme a mícháme, pak přidáme jednu polévkovou lžici hl.mouky - zaprášíme maso, zamícháme a podlejeme teplou vodou a necháme vařit, občas zamícháme a podléváme vodou. Je lepší podlévat menším množstvím vody, ale častěji - vždy teplou vodou. Takto vaříme do změknutí masa. Když je maso měkké, uděláme slabší jišku - 1 dcl vody + 1 lžice hl.mouky - mouku rozmícháme ve vodě v hrnečku a nalijeme na maso, zamícháme a necháme chviličku zavařit.
3
Špenát - do kastrulku nalijeme trochu oleje (kdo chce může osmahnout cibuli), vložíme špenátový protlak a krátce povaříme, přidáme sůl, prolisovaný česnek, trochu mléka a nakonec vmícháme jedno celé vejce.
4
Hotové palačinky nakrájíme na dlouhé asi 1cm široké nudle a můžeme začít servírovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z těstovin Z mléka / sýra Vepřové Z mouky/obilovin Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Mléko Mletá sladká paprika Mletý kmín Olej Oregáno Pepř mletý Polohrubá mouka Špenátový protlak - mražený Sůl Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip Cookies)

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip…

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

178
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýže+čočka s cibulkou -…
75
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
61
Maková bábovka s mandarinkami
Maková bábovka s…
37
Ledový mátový čaj s mangem a granátovým jablkem
Ledový mátový čaj s…
33
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Citronovo-mrkvový koláč …

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Vepřové se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact