• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vepřové řízky v bramboráku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové řízky v bramboráku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové řízky v bramboráku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 750
      g brambory
    • 4
      stroužek česnek
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • rostlinný olej na smažení
    • 3
      ks paprika zelená, červená a žlutá
    • 1
      hrst olivy
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks mandarinky může být i kompot
    • 1
      plechovka ananasový kompot

Postup přípravy receptu

1
Z nastrouhaných brambor slejeme přebytečnou vodu, přidáme sůl a rozetřený česnek (obojí dle chuti), vajíčka a polohrubou mouku a dobře rozmícháme. V této směsi pak obalujeme naklepané, posolené a několika kapkami worchestrové omáčky okořeněné kotletky (je dobré je nechat před obalováním v ledničce 1 hod proležet, naskládané na sobě). Smažíme na dobře rozpáleném oleji. Pokud bude málo rozpálený, budou se chytat na pánvičku. Dopředu si připravíme na kolečka nakrájené barevné papriky, jimiž ozdobíme kolem dokola mělký talíř. Do každého kolečka umístíme jinou zeleninu nebo ovoce tak, aby kontrastovala s barvou papriky (jemně struhanou mrkev, olivy...). Doprostřed pak položíme do zlatova osmažený řízek. Jí se to i očima.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky v bramboráku

Karbanátky v bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kuře na bramboráku

Kuře na bramboráku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vavřinec | 22. 1. 2016 12:01

    Nemusite se bat, ze vam maso zustane nedodelane. Muzete pouzit i kureci, kruti, nebo do testicka zabalit hermelin(rozkrojit podelne na dve1/2), nevytece. Delam to u nas v restauraci denne a lidem to moc chutna.

  • Vavřinec | 22. 1. 2016 12:00

    Nemusite se bat, ze vam maso zustane nedodelane. Muzete pouzit i kureci, kruti, nebo do testicka zabalit hermelin(rozkrojit podelne na dve1/2), nevytece. Delam to u nas v restauraci denne a lidem to moc chutna.

  • Martin | 9. 1. 2016 12:13

    Dobrý recept, žena mě za oběd odměnila sladkým polibkem :-)

  • kofina | 26. 1. 2013 10:48

    Pane bože :-X

  • Ján | 8. 2. 2012 17:16

    Nie je "Worchestrová omáčka" ale "Worcestrová omáčka".

  • Aryapavel | 30. 10. 2010 13:15

    Přidal jsem do nich jednu papričku jalapeño. K tomu salát z rukoly, pórku a nakládaných baby kukuřiček. Byl to excelentní oběd.

  • Jiří Šara | 3. 5. 2010 18:47

    Jen maso obalit v mouce a jinak je to vynikající..

  • Aneta Spěváková | 4. 11. 2008 12:51

    Pokud maso v bramboráku smažíte na mírném ohni, tak se bez problémů dodělá

  • lenča | 22. 4. 2007 19:39

    Recept je opravdu moc skvělý.Souhlasím s AS,jistější je orestovat maso samostatně a poté s bramborovým těstem dodělat.

  • petula | 16. 2. 2007 19:21

    me napred zarazilo ze to pise "chlap" a ze nam zenskym do toho "keca" ale pane Karle uplne jste me okouzlil tou paprikou a kontrastujicim ovocem nebo zeleninou! To musi byt nadhera a jak rikate Ji se i ocima. Dnes to bude na veceri, diky :o)))

  • Hana Janů | 15. 2. 2006 11:49

    Opravdu moc dobré, dělala jsem ne z hotlet, ale z kuřecích řízků

  • Marti | 15. 2. 2006 03:14

    Maso jsem naklepala opravdu dobre a smazila jsem na mirnejsim ohni ne primo prudkem plameni a brambory byly do zlatova a maso hotove.Mnamka

  • as | 14. 12. 2005 08:49

    Tento recept dělám často, jen ze stejných důvodů jako uvedl anonym, maso den předem naložím do oleje a marinády od Avokáda a druhý den samostatně orestuji. Pak dám na pánev bramborákové těsto a na něj položím orestované maso a nahoru dám vrstvu těsta. Osmažím po obou stranách. Musím se přiznat, že jsem zatím neměla odvahu zkoušet to jinak.

  • Tereza Jarčušková | 13. 12. 2005 13:03

    Nebojte sa, recept je dobrý a rezeň vynikajúci. U nás ho dostanete pomaly v každej reštaurácii. Pečiete z oboch strán a bravčové mäso je hotové raz-dva. Je to super bašta.

  • Anonym | 13. 12. 2005 12:56

    Jen se vam obavam, ze pri tomto potupu zustane bud maso syrove, nebo bude muset - aby se tomu zabranilo - byt bramborak cerny jak bota...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Brambory Česnek Mandarinky Mrkev Olivy Paprika Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vejce Vepřové kotlety Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

60 minut
Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

49
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
35
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
23
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
18
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
18
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept budete dělat znovu a znovu
Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept…
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho správně připravit
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho…
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
AHA.cz Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Ženy.cz 5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

Blesk.cz Bondova šéfka Judi Denchová: Kvůli slepotě nepoznám ani rodinu!

Bondova šéfka Judi Denchová: Kvůli slepotě nepoznám ani rodinu!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 29.–30. 11. 2025: Kdo prožije radostné dny a kdo dostane nečekanou zprávu?

Horoskop na víkend 29.–30. 11. 2025: Kdo prožije radostné dny a kdo dostane nečekanou zprávu?

  • Recepty.cz
  • Vepřové řízky v bramboráku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact