• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové řízky v bramboráku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové řízky v bramboráku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové řízky v bramboráku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 750
      g brambory
    • 4
      stroužek česnek
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • rostlinný olej na smažení
    • 3
      ks paprika zelená, červená a žlutá
    • 1
      hrst olivy
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks mandarinky může být i kompot
    • 1
      plechovka ananasový kompot

Postup přípravy receptu

1
Z nastrouhaných brambor slejeme přebytečnou vodu, přidáme sůl a rozetřený česnek (obojí dle chuti), vajíčka a polohrubou mouku a dobře rozmícháme. V této směsi pak obalujeme naklepané, posolené a několika kapkami worchestrové omáčky okořeněné kotletky (je dobré je nechat před obalováním v ledničce 1 hod proležet, naskládané na sobě). Smažíme na dobře rozpáleném oleji. Pokud bude málo rozpálený, budou se chytat na pánvičku. Dopředu si připravíme na kolečka nakrájené barevné papriky, jimiž ozdobíme kolem dokola mělký talíř. Do každého kolečka umístíme jinou zeleninu nebo ovoce tak, aby kontrastovala s barvou papriky (jemně struhanou mrkev, olivy...). Doprostřed pak položíme do zlatova osmažený řízek. Jí se to i očima.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky v bramboráku

Karbanátky v bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kuře na bramboráku

Kuře na bramboráku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vavřinec | 22. 1. 2016 12:01

    Nemusite se bat, ze vam maso zustane nedodelane. Muzete pouzit i kureci, kruti, nebo do testicka zabalit hermelin(rozkrojit podelne na dve1/2), nevytece. Delam to u nas v restauraci denne a lidem to moc chutna.

  • Vavřinec | 22. 1. 2016 12:00

    Nemusite se bat, ze vam maso zustane nedodelane. Muzete pouzit i kureci, kruti, nebo do testicka zabalit hermelin(rozkrojit podelne na dve1/2), nevytece. Delam to u nas v restauraci denne a lidem to moc chutna.

  • Martin | 9. 1. 2016 12:13

    Dobrý recept, žena mě za oběd odměnila sladkým polibkem :-)

  • kofina | 26. 1. 2013 10:48

    Pane bože :-X

  • Ján | 8. 2. 2012 17:16

    Nie je "Worchestrová omáčka" ale "Worcestrová omáčka".

  • Aryapavel | 30. 10. 2010 13:15

    Přidal jsem do nich jednu papričku jalapeño. K tomu salát z rukoly, pórku a nakládaných baby kukuřiček. Byl to excelentní oběd.

  • Jiří Šara | 3. 5. 2010 18:47

    Jen maso obalit v mouce a jinak je to vynikající..

  • Aneta Spěváková | 4. 11. 2008 12:51

    Pokud maso v bramboráku smažíte na mírném ohni, tak se bez problémů dodělá

  • lenča | 22. 4. 2007 19:39

    Recept je opravdu moc skvělý.Souhlasím s AS,jistější je orestovat maso samostatně a poté s bramborovým těstem dodělat.

  • petula | 16. 2. 2007 19:21

    me napred zarazilo ze to pise "chlap" a ze nam zenskym do toho "keca" ale pane Karle uplne jste me okouzlil tou paprikou a kontrastujicim ovocem nebo zeleninou! To musi byt nadhera a jak rikate Ji se i ocima. Dnes to bude na veceri, diky :o)))

  • Hana Janů | 15. 2. 2006 11:49

    Opravdu moc dobré, dělala jsem ne z hotlet, ale z kuřecích řízků

  • Marti | 15. 2. 2006 03:14

    Maso jsem naklepala opravdu dobre a smazila jsem na mirnejsim ohni ne primo prudkem plameni a brambory byly do zlatova a maso hotove.Mnamka

  • as | 14. 12. 2005 08:49

    Tento recept dělám často, jen ze stejných důvodů jako uvedl anonym, maso den předem naložím do oleje a marinády od Avokáda a druhý den samostatně orestuji. Pak dám na pánev bramborákové těsto a na něj položím orestované maso a nahoru dám vrstvu těsta. Osmažím po obou stranách. Musím se přiznat, že jsem zatím neměla odvahu zkoušet to jinak.

  • Tereza Jarčušková | 13. 12. 2005 13:03

    Nebojte sa, recept je dobrý a rezeň vynikajúci. U nás ho dostanete pomaly v každej reštaurácii. Pečiete z oboch strán a bravčové mäso je hotové raz-dva. Je to super bašta.

  • Anonym | 13. 12. 2005 12:56

    Jen se vam obavam, ze pri tomto potupu zustane bud maso syrove, nebo bude muset - aby se tomu zabranilo - byt bramborak cerny jak bota...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Brambory Česnek Mandarinky Mrkev Olivy Paprika Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vejce Vepřové kotlety Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

139
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
116
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
48
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
39
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Vepřové řízky v bramboráku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact