• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 3
      plátek vepřová krkovice nebo kotleta,
    • sůl
    • pepř mletý
    • sladká paprika
    • drcený kmín
    • sádlo nebo olej
  • dále:
    • 600
      g kysané zelí okapané, cca
    • 80
      g rajský protlak
    • 5
      stroužek česnek nejméně
    • 200
      g uzené maso - rolka, plec, maso z žeber...
    • sůl - pozor na slanost uzeného masa
    • 1
      lžíce cukr krupice cca plná

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm, vymazané olejem nebo sádlem.
2
Okapané zelí dáme do mísy, přidáme nasekaný česnek (tím nešetříme, klidně celou menší paličku), protlak, pokrájené uzené maso, cukr a sůl. Vše promícháme a nasypeme na plátky masa, remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 40-45 minut.

RADA: Proč si občas dopřát sádlo

3
Podlévat zprvu není nutné, cukr nám zajistí to, že zelí pustí dost šťávy. Podlévat budeme dle potřeby až po 45 minutách, a to dle potřeby, až budeme kontrolovat měkkost masa pro další dobu pečení a případné podlití. Doba dopékání záleží na tloušťce plátků masa, cca dalších 25-35 minut.
4
Podáváme s noky a knedlíky dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špízy pečené na bramborách (i z remosky)

Špízy pečené na bramborách (i z…

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr krupice Drcený kmín Kysané zelí Pepř mletý Rajský protlak Sádlo Sladká paprika Sůl Uzené maso Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Rychlé banánové lívance

Rychlé banánové lívance

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

15
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
15
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Vepřové plátky s šunkovými závitky
Vepřové plátky s šunkovými závitky
Vepřové plátky zapečené s cuketou
Vepřové plátky zapečené s cuketou
Vepřové po kremžsku
Vepřové po kremžsku
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú z mletého masa
Vepřové ragú z mletého masa
Vepřové řízečky s nivou a smetanou
Vepřové řízečky s nivou a smetanou
  • Recepty.cz
  • Vepřové pod zelím pečené - z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact