• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Vepřové plátky s hráškem a mrkví
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 3
      plátek vepřová krkovice libová, bez kosti, nebo karé, plec, kýta
    • 1
      ks cibule větší
    • sádlo nebo olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžička mletá paprika plnější
    • 2
      stroužek česnek
    • 15
      ks mrkev mladá s natí nebo baby 12 -
    • 120
      g hrášek čerstvě vyloupaný (nebo mražený)
    • 400
      ml vývar dle potřeby, cca 300 -
    • jíška

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. V kastrolu osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova a plátky masa na ní poté necháme z obou stran zatáhnout. Pak dáme plátky ke straně, do kastrolu k nim přidáme jemně nasekaný česnek, protlak, papriku a vše necháme krátce osmažit a rozvonět.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na poctivý holandský řízek

2
Plátky masa opět rozprostřeme v kastrolu, přilijeme cca 300 ml vývaru a dusíme pod poklicí, na mírném ohni doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem dle potřeby. Téměř ke konci dušení masa, přidáme očištěné malé mladé mrkvičky (4 - 6 ks na porci, dle velikosti) a dále pomalu dusíme cca 5 minut. Nakonec přidáme zhruba na minutku podusit i čerstvě vyloupaný hrášek.
3
Pokud máme omáčkový sos hustý tak akorát, není nutné ho zahušťovat. Pokud je řidký, přidáme trošku jíšky, vše necháme krátce provařit, dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem a můžeme podávat.
4
Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami, noky...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hrášek Jíška Mletá paprika Mrkev Pepř mletý Rajský protlak Sádlo Sůl Vepřová krkovice Vývar

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

75
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
28
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
22
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Květákový nákyp jako příloha
Květákový nákyp jako…
20
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Vepřové plátky na česneku se špenátovo…
Vepřové plátky na medu
Vepřové plátky na medu
Vepřové plátky pana nadlesního
Vepřové plátky pana nadlesního
Vepřové plátky s šunkovými závitky
Vepřové plátky s šunkovými závitky
Vepřové plátky zapečené s cuketou
Vepřové plátky zapečené s cuketou
Vepřové po kremžsku
Vepřové po kremžsku
  • Recepty.cz
  • Vepřové plátky s hráškem a mrkví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact