• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 25
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g vepřové maso : kotleta, libová krkovice, plec, kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks česnek menší palička
    • sádlo nebo olej
    • 300
      g listový špenát čerstvý nebo mražený
    • 150
      g sýr niva
    • vývar dle potřeby
    • 1
      dl smetana ke šlehání cca

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na plátky a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutilo. Plátky osolíme, opepříme a na trošce sádla nebo oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Ke konci smažení přidáme k masu krátce osmažit - rozvonět i drobně nasekaný česnek. Přilijeme cca decilitr vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni do změknutí plátků, za občasného podlití dle potřeby. Nepodléváme příliš, nepotřebujeme příliš tekutiny.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Po změknutí masa plátky vyndáme stranou, do vývaru přisypeme očištěný špenát, přilijeme smetanu dle potřeby, přisypeme nastrouhanou nebo rozdrobenou Nivu a vše necháme povařit (již bez poklice), do požadované konzistence.
3
Plátky masa přelijeme na talíři omáčkou a podáváme s bramborem, bramborovými noky, špeclemi...

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Listový špenát Pepř mletý Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Sýr Niva Vepřové maso Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Božský koláč

Božský koláč

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Jablečné muffiny I.

Jablečné muffiny I.

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

85
Jablkový koláč se švestkami a drobenkou
Jablkový koláč se…
43
Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Jablečná / hrušková…
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Vepřové panenky se šunkou
Vepřové panenky se šunkou
Vepřové pečené na mléce
Vepřové pečené na mléce
Vepřové plátky / nudličky na václavkách
Vepřové plátky / nudličky na václavkách
Vepřové plátky na medu
Vepřové plátky na medu
Vepřové plátky pana nadlesního
Vepřové plátky pana nadlesního
Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Vepřové plátky s hráškem a mrkví
  • Recepty.cz
  • Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact