• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 24
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g vepřové maso : kotleta, libová krkovice, plec, kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks česnek menší palička
    • sádlo nebo olej
    • 300
      g listový špenát čerstvý nebo mražený
    • 150
      g sýr niva
    • vývar dle potřeby
    • 1
      dl smetana ke šlehání cca

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na plátky a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutilo. Plátky osolíme, opepříme a na trošce sádla nebo oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Ke konci smažení přidáme k masu krátce osmažit - rozvonět i drobně nasekaný česnek. Přilijeme cca decilitr vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni do změknutí plátků, za občasného podlití dle potřeby. Nepodléváme příliš, nepotřebujeme příliš tekutiny.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Po změknutí masa plátky vyndáme stranou, do vývaru přisypeme očištěný špenát, přilijeme smetanu dle potřeby, přisypeme nastrouhanou nebo rozdrobenou Nivu a vše necháme povařit (již bez poklice), do požadované konzistence.
3
Plátky masa přelijeme na talíři omáčkou a podáváme s bramborem, bramborovými noky, špeclemi...

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Listový špenát Pepř mletý Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Sýr Niva Vepřové maso Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Halušky

Halušky

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
28
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
21
Obalovaná česneková křidélka
Obalovaná česneková…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Rytmusova Jasmina překvapila: Oddělené dovolené! Všechno byla jedna velká lež!

Rytmusova Jasmina překvapila: Oddělené dovolené! Všechno byla jedna velká lež!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Vepřové panenky se šunkou
Vepřové panenky se šunkou
Vepřové pečené na mléce
Vepřové pečené na mléce
Vepřové plátky / nudličky na václavkách
Vepřové plátky / nudličky na václavkách
Vepřové plátky na medu
Vepřové plátky na medu
Vepřové plátky pana nadlesního
Vepřové plátky pana nadlesního
Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Vepřové plátky s hráškem a mrkví
  • Recepty.cz
  • Vepřové plátky na česneku se špenátovo-sýrovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact