• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové nudličky na žampionech
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové nudličky na žampionech

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 19
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
Vepřové nudličky na žampionech
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • sůl
    • pórek
    • sádlo
    • hladká mouka Troška
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • oregáno
    • zakysaná smetana
    • 1
      ks okurka Malá nakládaná
    • 150
      g vepřové maso
    • 250
      g žampiony
    • maggi
    • sladká sojová omáčka (Heinz)
  • Příloha
    • těstoviny Nebo rýže

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme na tuku. Zlehka posypeme oreganem. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, osmahneme. Přidáme na proužky nakrájený pórek, trochu podlijeme a dusíme pod pokličkou. Až je vše měkké, přidáme ještě nadrobno nakrájenou nakládanou okurku, chvilku podusíme. Na závěr zalijeme zakysanou smetanou (nechte si ji před použitím stát v pokojové teplotě), dochutíme sladkou sojovou omáčkou, trošičkou worchesteru a můžeme dle chuti přidat maggi (my si na něm ujíždíme ;).

RADA: 6 báječných receptů z vepřového

2
Jako přílohu můžete podávat těstoviny (např. farfalle - motýlky) - v tom případě je na závěr ještě na pánvi promíchejte s celou směsí. Nemáte-li chuť na těstoviny, určitě se k tomu bude hodit i rýže.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řízečky s pórkem a žampiony

Řízečky s pórkem a žampiony

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Bohaté řízky

Bohaté řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kajucha | 4. 5. 2017 18:06

    tedy...už nikdy víc.... mě s tím doma poslali někam...je to na způsob falešné číny,ale tam se nedává tolik umělotiny. Tak že za mě a moji rodinu palec dolů

  • losejk | 8. 11. 2015 11:17

    Dělala jsem to už několikrát a moc nám to chutná, i dětem :-)

  • Katka | 22. 3. 2015 17:32

    Do měkka je do měkka,to je jasný!a kdyby byl napsaný nepřesný čas tak zas budete obecně nesnášet u receptů špatnou dobu dušení.Mně spíš vadí,když se nepíše kolik čeho se má dávat.

  • Nalim27 | 22. 3. 2015 14:20

    Recept zrovna zkouším, i když s drobnými ůpravami. Jen obecně na receptech nesnáším fráze typu "pečeme do hotova" nebo. "Dusíme do měkka". Já jsem chlap, potřebuju časový ůdaj třba 35 - 45 minut dle masa. No zkusím to dusit 35 minut a uvidíme

  • pavlina | 19. 3. 2015 11:18

    Vůbec to není dobrý. :-( Zrovna jsem to dovarila a jsem zvědavá jestli mi to budou jist.Je to divná kombinace :-( 3

  • perlos | 16. 2. 2014 18:32

    proč tu neni napsáno kolik čeho má být ? když jsem to nikdy nedělal tak nemužu vědět jak to má chutnat akolik čeho dochutit..vubec bych sem takový recepty nedával... :-X

  • Misa Rejholcova | 21. 12. 2013 13:42

    Varila jsem s necelych 400 gramu masa a vubec mi to nechutnalo.Pritel to sice snedl,ale taky rikal ze mu to moc nechutna.

  • recepty73
    recepty73 | 28. 3. 2013 12:03

    ...taky by mě to zajímalo :-\

  • Olča | 14. 1. 2013 19:33

    Chtěla bych se zeptat na to, jestli platí 150 gramů masa nebo je to překlep? Přijde mi to divný, když žampionů je tolik. Děkuji za odpověď.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 10. 2011 13:06

    Dobré ;-)

  • Martina Hanušová | 19. 8. 2009 11:03

    Je to ňamka, ale dost mi to evokuje znojemskou, kterou teda úplně nemusím, takže to asi nebudu hned tak opakovat. Ale manžel nadšenej :-)

  • petulka | 10. 4. 2008 15:51

    Jdu na to...

  • Lucie | 2. 4. 2008 13:23

    výborný recept, ty okurky tomu dodají fakt dobrou chuť!! Moc doporučuji, velmi rychlé a opravdu moc dobré.

  • Anonym | 13. 3. 2008 17:25

    Skvělý oběd, rodinka mě pochválila. A stou smetanou souhlasím, když jsem začala vařit kysalici, tak jsem tam dala smetanu z lednice a vždy se mi zdrcla, až jsem ji nechala "zteplat" tak se to povedlo.

  • SiSa | 9. 12. 2006 19:36

    Díky za pochvalu receptu, je to můj první veřejný :) Doufám, že vám to bude chutnat, my jsme si pomlaskávali. A s tou smetanou je to opravdu kvůli tomu, aby se "nezdrcla".

  • Aninka | 5. 12. 2006 18:22

    Omlouvám se, chtěla jsem napsat, aby se nesrazila v jídle, proto by měla mít zakysaná smetana pokojovou teplotu. To jsem někde četla.

  • Aninka | 5. 12. 2006 17:54

    To je moc dobrý recept. A co se týká zakysané smetany, měla by mít pokojovou teplotu, aby se v pokrmu nezkazila, aspon jsem to někde četla.

  • Iveta Bílková | 5. 12. 2006 15:35

    Proč musí mít zakysaná smetana pokojovou teplotu? Já dávám přímo z lednice a neviděla jsem problém. Recept je zajímavý a určitě vyzkouším. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Maggi Okurka Oregáno Pepř mletý Pórek Sádlo Sladká sojová omáčka Sůl Těstoviny Vepřové maso Worcestrová omáčka Zakysaná smetana Žampiony

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Tartaletky

Tartaletky

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

233
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
165
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
131
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
90
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
63
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Vepřové na zelenině
Vepřové na zelenině
Vepřové námořnické maso
Vepřové námořnické maso
Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Vepřové nudličky zase jinak
Vepřové nudličky zase jinak
Vepřové panenky se šunkou
Vepřové panenky se šunkou
  • Recepty.cz
  • Vepřové nudličky na žampionech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact