• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vepřové na pomerančích
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové na pomerančích

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks cibule (velké, nakrájené na kolečka)
    • sůl
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 3
      stroužek česnek (prolisovaný)
    • pepř mletý
    • 2
      snítka tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      ks pomerančová šťáva (z jednoho pomeranče)
    • 1,50
      kg vepřová plec (stočené jako roláda)
    • 750
      ml bílé víno - suché
    • 1
      snítka šalvěj
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      ks rajče (velké, zralé)
    • 1
      ks pomerančová kůra (z jednoho pomeranče)

Postup přípravy receptu

1
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso mezitím potřete paprikou, pepřem a solí. Vraťte do kastrolu, přidejte hořčici, bylinky a rajče a zakryté duste 5 až 10 minut. Podlijte vínem a na velmi mírném plameni duste, až bude maso úplně měkké, asi dvě hodiny. Během dušení několikrát obraťte. Asi po hodině přípravy přilijte pomerančovou šťávu a přidejte kůru. Dochuťte, nakrájejte a můžete podávat.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový guláš

Vepřový guláš

Vepřové kari

Vepřové kari

Vepřové špízy

Vepřové špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi | 27. 8. 2014 16:11

    chutné, nicméně jsou tam silné chutě, které se trochu třískají (tymián, česnek, dij. hořčice a víno)... jinak jsem dělala plátky a ne v celku to masíčko... bylo to rychleji :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 27. 8. 2014 16:11

    chutné, nicméně jsou tam silné chutě, které se trochu třískají (tymián, česnek, dij. hořčice a víno)... jinak jsem dělala plátky a ne v celku to masíčko... bylo to rychleji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Cibule Dijonská hořčice Mletá paprika Olivový olej Pepř mletý Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Rajče Šalvěj Sůl Tymián Vepřová plec

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Máslové řízky

Máslové řízky

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

16
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
13
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se…
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Burgerové bulky
Burgerové bulky
10
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí maso s rozmarýnem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Frontman skupiny Jelen Jindra Polák: Ve 45 letech dvojnásobným dědou!

Frontman skupiny Jelen Jindra Polák: Ve 45 letech dvojnásobným dědou!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Další doporučené recepty:

Vepřové na kari s cuketou
Vepřové na kari s cuketou
Vepřové na pánvi
Vepřové na pánvi
Vepřové na pivu a medu
Vepřové na pivu a medu
Vepřové na rajčatech s Gnocchi
Vepřové na rajčatech s Gnocchi
Vepřové na rajčatech s mangem
Vepřové na rajčatech s mangem
Vepřové na rozmarýnu a pepři
Vepřové na rozmarýnu a pepři
  • Recepty.cz
  • Vepřové na pomerančích
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact