• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové na pomerančích
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové na pomerančích

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks cibule (velké, nakrájené na kolečka)
    • sůl
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 3
      stroužek česnek (prolisovaný)
    • pepř mletý
    • 2
      snítka tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      ks pomerančová šťáva (z jednoho pomeranče)
    • 1,50
      kg vepřová plec (stočené jako roláda)
    • 750
      ml bílé víno - suché
    • 1
      snítka šalvěj
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      ks rajče (velké, zralé)
    • 1
      ks pomerančová kůra (z jednoho pomeranče)

Postup přípravy receptu

1
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso mezitím potřete paprikou, pepřem a solí. Vraťte do kastrolu, přidejte hořčici, bylinky a rajče a zakryté duste 5 až 10 minut. Podlijte vínem a na velmi mírném plameni duste, až bude maso úplně měkké, asi dvě hodiny. Během dušení několikrát obraťte. Asi po hodině přípravy přilijte pomerančovou šťávu a přidejte kůru. Dochuťte, nakrájejte a můžete podávat.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový guláš

Vepřový guláš

Vepřové kari

Vepřové kari

Vepřové špízy

Vepřové špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi | 27. 8. 2014 16:11

    chutné, nicméně jsou tam silné chutě, které se trochu třískají (tymián, česnek, dij. hořčice a víno)... jinak jsem dělala plátky a ne v celku to masíčko... bylo to rychleji :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 27. 8. 2014 16:11

    chutné, nicméně jsou tam silné chutě, které se trochu třískají (tymián, česnek, dij. hořčice a víno)... jinak jsem dělala plátky a ne v celku to masíčko... bylo to rychleji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Cibule Dijonská hořčice Mletá paprika Olivový olej Pepř mletý Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Rajče Šalvěj Sůl Tymián Vepřová plec

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Kokosky II.

Kokosky II.

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

70
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
61
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Vepřové na kari s cuketou
Vepřové na kari s cuketou
Vepřové na pánvi
Vepřové na pánvi
Vepřové na pivu a medu
Vepřové na pivu a medu
Vepřové na rajčatech s Gnocchi
Vepřové na rajčatech s Gnocchi
Vepřové na rajčatech s mangem
Vepřové na rajčatech s mangem
Vepřové na rozmarýnu a pepři
Vepřové na rozmarýnu a pepři
  • Recepty.cz
  • Vepřové na pomerančích
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact