• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová kýta
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • kmín
    • 1500
      g brambory
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 1
      ks sladká smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme cibulku. Na pekáč klademe na kolečka nakrájené brambory, na ně cibuli a posolíme.
2
Na cibuli rozložíme plátky masa, okořeníme a opět dáváme vrstvu brambor, posolíme, pokmínujeme a všechno zalijeme sladkou smetanou.
3
Pečeme asi 1 hod. a těsně před podáváním sypeme nastrouhaným sýrem. Jako přílohu můžeme použít hlávkový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Uzeninové brambory s česnekem-zapékané

Uzeninové brambory s česnekem-zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan Kroupa | 19. 3. 2008 12:57

    Výborný dík za recept!

  • Eliška Mlynářová | 28. 1. 2007 16:00

    Maso jsem orestovala,brambory jsem nastrouhala na plátky,přidala cibuli a pórek zalila smetanou,zasypala nivou a eidamem. Je to dobrota nezůstalo vůbec nic.Příště přidám ještě žampióny.

  • Alžběta Adamíčková | 25. 1. 2007 18:29

    Koťas díky, to byl dobrý typ s tou předpřípravou, jen si člověk zadělá strašnýho nádobí.. :-) ale jinak pochoutka mňam mňam

  • LADISLAV KOTÁSEK | 14. 1. 2006 09:01

    lepe je maso nejdříve prudce orestovat a brambory uvařit ve slupce pak, lépe nasají zálivku a já to zalívám omáčkou se smetany,nivy,sýra a másla.jinak je to super a nikdy nezbude ani kousek ikdyž se toho vaří čím dál víc. kotas

  • Katka | 15. 9. 2005 13:45

    To s tím alobalem je fakt lepší, protože jinak je maso děsně tuhé. Ale manžel si toto jídlo zamiloval :o)

  • Jana Kozlová | 22. 1. 2005 15:22

    Je to mnamka děláme to sice trochu jinak (tedy bez kmínu) ale každý to u nás prostě miluje. Vlastně necháme brambory s masem pod alobalem do měkka a smíchame smetanu se sýrem a přelijeme dáme odkryte do trouby a pečemu do zružovění vrchu. Mnam zitra to dělám na oběd

  • Anonym | 22. 1. 2005 13:39

    To je ale mňamka!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Paprika - sladká Pepř mletý Sladká smetana Sůl Tvrdý sýr Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Hnětynky

Hnětynky

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami

Jednoduchá vločková polévka s…

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

601
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
187
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
35
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko…
23
Mint Shake / Koktejly
Mint Shake / Koktejly
21
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Buřtguláš podle časopisu…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact