• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g vepřová kýta
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • kmín
    • 1500
      g brambory
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 1
      ks sladká smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme cibulku. Na pekáč klademe na kolečka nakrájené brambory, na ně cibuli a posolíme.
2
Na cibuli rozložíme plátky masa, okořeníme a opět dáváme vrstvu brambor, posolíme, pokmínujeme a všechno zalijeme sladkou smetanou.
3
Pečeme asi 1 hod. a těsně před podáváním sypeme nastrouhaným sýrem. Jako přílohu můžeme použít hlávkový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Uzeninové brambory s česnekem-zapékané

Uzeninové brambory s česnekem-zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan Kroupa | 19. 3. 2008 12:57

    Výborný dík za recept!

  • Eliška Mlynářová | 28. 1. 2007 16:00

    Maso jsem orestovala,brambory jsem nastrouhala na plátky,přidala cibuli a pórek zalila smetanou,zasypala nivou a eidamem. Je to dobrota nezůstalo vůbec nic.Příště přidám ještě žampióny.

  • Alžběta Adamíčková | 25. 1. 2007 18:29

    Koťas díky, to byl dobrý typ s tou předpřípravou, jen si člověk zadělá strašnýho nádobí.. :-) ale jinak pochoutka mňam mňam

  • LADISLAV KOTÁSEK | 14. 1. 2006 09:01

    lepe je maso nejdříve prudce orestovat a brambory uvařit ve slupce pak, lépe nasají zálivku a já to zalívám omáčkou se smetany,nivy,sýra a másla.jinak je to super a nikdy nezbude ani kousek ikdyž se toho vaří čím dál víc. kotas

  • Katka | 15. 9. 2005 13:45

    To s tím alobalem je fakt lepší, protože jinak je maso děsně tuhé. Ale manžel si toto jídlo zamiloval :o)

  • Jana Kozlová | 22. 1. 2005 15:22

    Je to mnamka děláme to sice trochu jinak (tedy bez kmínu) ale každý to u nás prostě miluje. Vlastně necháme brambory s masem pod alobalem do měkka a smíchame smetanu se sýrem a přelijeme dáme odkryte do trouby a pečemu do zružovění vrchu. Mnam zitra to dělám na oběd

  • Anonym | 22. 1. 2005 13:39

    To je ale mňamka!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Paprika - sladká Pepř mletý Sladká smetana Sůl Tvrdý sýr Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Sacher dort

Sacher dort

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

190
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
154
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
127
Trojlístky
Trojlístky
88
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
71
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Vepřové maso zapékané s brambory a smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact