• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Vepřové ledvinky dušené.
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové ledvinky dušené.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové ledvinky dušené.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vepřové ledvinky
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g slanina
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • 40
      g hladká mouka
    • majoránka
    • 1
      lžička kapary
    • mléko
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Ledvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit, nejlépe přes noc v chladničce. Poté je dobře propereme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Do kastrolu dáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kterou dáme zpěnit cibuli. Pak přidáme ledvinky a vydusíme je až na tuk. Zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme drcený kmín a pepř. Dusíme do měkka cca 3/4 hodiny. Dochutíme utřeným česnekem, kapary a nakonec přidáme drcenou majoránku.<BR>Jako příloha se podává bílé pečivo, chléb nebo dušená rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 30. 3. 2015 19:18

    Dusit 45 minut je nesmysl.

  • micerm | 6. 11. 2012 16:03

    Souhlasím s paní Přikrylovou, že je to otázka několika minut. Kdyby nedala sůl nakonec, tak nebudou ledvinky měkké nikdy! :-( Pravda je, že dlouhým vařením ledvinky po prvotním změknutrí ztvrdnou, bez ohledu na osolení. =-O.

  • slowik | 2. 9. 2012 12:52

    Jsou tvrdé,protože nedáváte sůl nakonec!!! :-D

  • TS | 30. 7. 2011 17:53

    velmi mi to primelo nas rodinny zpusob upravy, ja vynechavam kapary a majoranku,aby zustala chut ledvinek a kdo nemusi zasustovat vse moukou, muze nastrouhat uvareny brambor.. dusil jsem po doliti vody asi 15min... Ledvinky jsou lahudka! :-) TS

  • František Pazdera | 1. 4. 2009 19:02

    Celé roky jsem připravoval dušené ledvinky krájené na výše zmíněné tenké plátky. Pak je jednou vařila manželka a v podstatě udělala chybu - nakrájela je na kostičky asi 1-2 cm. Bylo to ale výborné a od té doby to tak děláme stále. Ledvinky jsou pružnější na skus, chutnější než vydušené plátky. Zkuste to...!

  • Ivana Přikrylová | 31. 3. 2009 14:18

    Trochu mě zaráží doba přípravy 3/4 hodiny. Já když připravuju ledvinky tak je to otázka pár minut. Když se dlouho upravují, tak jsou tvrdé, stejně jako játra.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
Maso Vepřové Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Kapary Majoránka Mléko Pepř mletý Slanina Sůl Vepřové ledvinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Domácí chleba

Domácí chleba

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Tvarohová štóla
Tvarohová štóla
13
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
12
Crinkles
Crinkles

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Hanychová šílená strachy: Rozárka v umělém spánku

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Ranní show bez hvězdných moderátorů: Leoš zůstal u Patrika v nemocnici

Ranní show bez hvězdných moderátorů: Leoš zůstal u Patrika v nemocnici

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

  • Recepty.cz
  • Vepřové ledvinky dušené.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact