• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové ledvinky dušené.
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové ledvinky dušené.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové ledvinky dušené.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vepřové ledvinky
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g slanina
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • 40
      g hladká mouka
    • majoránka
    • 1
      lžička kapary
    • mléko
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Ledvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit, nejlépe přes noc v chladničce. Poté je dobře propereme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Do kastrolu dáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kterou dáme zpěnit cibuli. Pak přidáme ledvinky a vydusíme je až na tuk. Zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme drcený kmín a pepř. Dusíme do měkka cca 3/4 hodiny. Dochutíme utřeným česnekem, kapary a nakonec přidáme drcenou majoránku.<BR>Jako příloha se podává bílé pečivo, chléb nebo dušená rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 30. 3. 2015 19:18

    Dusit 45 minut je nesmysl.

  • micerm | 6. 11. 2012 16:03

    Souhlasím s paní Přikrylovou, že je to otázka několika minut. Kdyby nedala sůl nakonec, tak nebudou ledvinky měkké nikdy! :-( Pravda je, že dlouhým vařením ledvinky po prvotním změknutrí ztvrdnou, bez ohledu na osolení. =-O.

  • slowik | 2. 9. 2012 12:52

    Jsou tvrdé,protože nedáváte sůl nakonec!!! :-D

  • TS | 30. 7. 2011 17:53

    velmi mi to primelo nas rodinny zpusob upravy, ja vynechavam kapary a majoranku,aby zustala chut ledvinek a kdo nemusi zasustovat vse moukou, muze nastrouhat uvareny brambor.. dusil jsem po doliti vody asi 15min... Ledvinky jsou lahudka! :-) TS

  • František Pazdera | 1. 4. 2009 19:02

    Celé roky jsem připravoval dušené ledvinky krájené na výše zmíněné tenké plátky. Pak je jednou vařila manželka a v podstatě udělala chybu - nakrájela je na kostičky asi 1-2 cm. Bylo to ale výborné a od té doby to tak děláme stále. Ledvinky jsou pružnější na skus, chutnější než vydušené plátky. Zkuste to...!

  • Ivana Přikrylová | 31. 3. 2009 14:18

    Trochu mě zaráží doba přípravy 3/4 hodiny. Já když připravuju ledvinky tak je to otázka pár minut. Když se dlouho upravují, tak jsou tvrdé, stejně jako játra.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
Maso Vepřové Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Kapary Majoránka Mléko Pepř mletý Slanina Sůl Vepřové ledvinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

142
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
60
Tousty do školy
Tousty do školy
52
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
51
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…
48
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Vepřové ledvinky dušené.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact